A török MyCargo Airlines Boeing 747-412F típusú repülőgépe Kirgizisztánban szenvedett balesetet.

Az első hírek szerint repülőgép Hong Kongból tartott Bishkekbe ahol a 26-os jelű futópályára hajtott végre megközelítést. A végső megközelítés utolsó szakaszában, alacsony magasságon a személyzet eddig ismeretlen okok miatt az átstartolás mellett döntött, azonban ezt követően nem sikerült biztonságosan elemelkednie a Boeing 747-esenek.

A repülőgép körülbelül 1 kilométerre a futópálya végétől földnek csapódott és lángba borult. A Boeing 747-es a repülőtér közvetlen közelében található település szélén több lakóházat is lerombolt.

A tragédia egyes értesülések szerint összesen 37 ember életét követelte: a repülőgépen tartózkodó négy fős személyzet életét vesztette, valamint a földön 33-an haltak meg. Több sérültet kórházba szállítottak.

A TC-MCL lajstromjelű, a török MyCargo Airlines (korábban: ACT Airlines) folttájába tartozó Boeing 747-412F áruszállító repülőgép a Turkish Airlines TK 6491-es járatát teljesítette Hing Kongból Isztambulba, a Bishkekben beiktatott köztes megálláskor a repülőgép csak tankolt volna. A gép az aviation-safety.net adatbázisa szerint 14 éves volt, 2003-ban repült először, korábban a Singapore Airlines Cargo üzemeltette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tragédia időpontjában a repülőtéren fagyos, ködös időjárás volt.

Drónvideó a tragédia helyszínéről

Forrás: ZANOZA KG

Forrás: RT