Megérkezett az amerikai ultrafapados légitársaság, a Spirit Airlines első Airbus A320neo repülőgépe Floridába a hamburgi gyárból. A cég még az idén négy további példányt tervez átvenni.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

A kanadai Goose Bay repülőtéren át tartó útvonalon érkezett meg Floridába, Fort Lauderdale nemzetközi repülőterére a hamburgi Airbus-gyárból a Spirit Airlines első A320neo repülőgépe.

A ch-aviation portál szerint a 6833-as gyártási sorszámú, N901NK lajstromjelű példányt még az idén négy követi az amerikai fapados légicég flottájában.

A floridai székhelyű Spirit összesen ötvenötöt rendelt a típusból Pratt&Whitney-hajtóművekkel, azonban ötöt módosított az A321neóra a Flightglobal szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A321neo típusváltozat kapcsán azonban különös, hogy a légitársaság saját befektetői honlapján nem jelzi ezeket.

A járathálózatán ötvenkilenc célállomás van az Egyesült Államokban, Közép- és Dél-Amerikában. Flottájában A319-esek, A320-asok és A321-esek közlekednek, összesen csaknem száz repülőgép.

Jó ideje szólnak a hírek arról, hogy a Spirit egyesülhet az Indigo-tulajdon fapadossal, a Frontier Airlines-szal, de konkrét lépések ez irányba évek óta nem történtek.