Átvette első Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépét a Royal Air Maroc (RAM) az amerikai gyártótól.

Az első MAX a légitársaság napokban átvett első, hosszabb törzsű Boeing 787-9 Dreamlineréhez hasonlóan különleges festésben áll forgalomba a marokkói cégnél.

A Royal Air Maroc a következő hónapokban mindkét típusból még 3-3 példányt vesz át a gyártótól.

Forrás: Boeing

A Boeing 737-800 NG típushoz képest a 737 MAX 8 hatszáz tengeri mérfölddel (1112 km) nagyobb hatótávolsággal rendelkezik, míg az üzemanyag felhasználásának terén 14%-kal hatékonyabb elődjénél az új generációs hajtóművekkel felszerelt változat.

A marokkói légitársaságnál a MAX 8-asok kétosztályos fedélzeti elrendezésben 178 utast 3550 tengeri mérföldes (6570 km) távolságra képesek szállítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég a MAX 8 képességeit kihasználva új útvonalakon is beveti majd a típust, de a kezdetekben Casablancából Accra, Lagos, London-Heathrow, Bologna és Párizs (Orly és Charles de Gaulle) irányába közlekedő járatokon találkozhatnak az utasai az új típussal.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Oneworld légiszövetség hat év szünet után új teljes jogú tag csatlakozását jelentette be New Yorkban december elején: a Royal Air Maroc lesz a társulás 14. teljes jogú, egyben első afrikai tagja.