Átvette első Boeing 737 MAX 8 típusú, új generációs hajtóművekkel felszerelt repülőgépét a cseh Travel Service. A magyar leányvállalattal is rendelkező charter légitársaság közlése szerint a cégcsoportnak további 38 példányra van megrendelése.

Forrás: Travel Service

A MAX 8-as útvonaltól függően 11-20 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ fel, elődjéhez a 737-800-as típushoz képest. Az új generációs hajtóművekkel felszerelt repülőgép ugyanennyivel  kevesebb szén-dioxidot, valamint 50%-kal kevesebb nitrogén-dioxidot bocsát ki.

A típus jelentősen halkabb a korábbi generációs repülőgépeknél, melynek az utasok és a repülőterek környékén élők is örülhetnek.

A pilótafülkében négy nagy LCD kijelző váltotta fel a kisebb monitorokat és a típusok közötti átképzés megkönnyítése érdekében a 787 és 777-es típusokhoz hasonló kialakítást kapott a teljes műszerfal.

Az alacsonyabb fogyasztásnak köszönhetően megnőtt a repülőgép hatótávolsága is,
így a következő években olyan kedvelt úticélok válnak elérhetővé Magyarországról, mint a Zöld-Foki Szigetek, Kenya, Zanzibár.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Még 2018-ban további öt darab 737 MAX 8 repülőgép átvételére számít a légitársaság, majd a teljes flotta megújul 2022-ig. A Travel Service ezzel a világ egyik legfiatalabb flottájával rendelkező charter légitársasággá válik.

Forrás: Boeing

A Travel Service mind az utasszám, mind az árbevétel tekintetében az eddigi legjobb évét zárta 2017-ben. A főszezonban a légitársaság Budapestről két repülőgéppel szolgálta ki az utazási irodák igényeit teljes kihasználtság mellett.

Az utazási irodák a Travel Service-zel az alábbi nyaralóhelyekre indítottak járatokat Budapestről: Antalya, Tel Aviv, Sharm el-Sheikh, Hurghada, Rodosz, Palma de Mallorca, Zakinthosz, Heraklion, Korfu, Karpathosz, Kefallinia, Burgasz, Khánia, Debrecenből pedig Zakithosz, és Korfu volt elérhető.

“2017 volt a közel 20 éves fennállásunk legsikeresebb éve, sem a gazdasági környezet, sem komolyabb műszaki hibák nem hátráltattak minket, és 2018-ra, valamint 2019-re is további bővülést várunk a charter piacon. Egyszerre hajtunk végre flotta modernizálást és bővítést, idén nyáron globálisan már több, mint 45 géppel fogunk repülni a közép-európai bázisainkról.” – mondta el Farkas Attila, a Travel Service Hungary vezérigazgatója.

“Piacvezetők vagyunk Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is, és a spanyol és francia piacon is folyamatosan növekszik a légitársaság. Büszkék vagyunk rá, hogy magyar leányvállalatként ilyen sikeresen és nyereségesen tudunk működni, és az egyetlen magyar charter légitársaság hazai AOC- vel, magyar alkalmazottakkal – legyen szó akár a hajózó személyzetről, légiutas kísérőkről, földi kiszolgálókról, vagy irodai alkalmazottakról – rendelkezik. Különösen büszkék vagyunk a volt malévos kapitányainkra és légiutas kísérőinkre, akik a szakma csúcsát jelentik mind a mai napig. Mi a cégnél továbbra is hisszük, hogy a minőségi szolgáltatásra van igény, és az összes gépünkön továbbra is dönthető, kényelmes bőr ülések vannak, valamint étel- és italszervízzel várjuk az utasainkat. A Travel Service-nél az is természetes, hogy az első feladott poggyász ingyenes, így biztosítjuk a nyugodt készülődést a nyaralásra, valamint az sem akadály, ha egy-két üveg helyi specialitást haza szeretnének hozni utasaink a nyaralás végeztével. Emellett „worldwide operation” a cég filozófiája, a nyári európai „csúcsforgalom” után télen világszerte bérbe adjuk a repülőinket, legtöbbször személyzettel együtt, így amíg itthon nincs forgalmunk, addig sem állunk le. Így repülünk idén télen több kanadai, egyesült államokbeli bázistól kezdve egészen suriname-i, vagy tel aviv-i bázisig” – tette hozzá a szakember.

A Travel Service Európa vezető charter légitársasága, a cseh nemzeti légitársaság és a SmartWings tulajdonosa, valamint magyar, lengyel és szlovák leányvállalattal, és ezekben az országokban saját üzemelési engedéllyel rendelkezik. Magyar lajstromban jelenleg egy darab B737-800-as repülő van, amit a nyári csúcsidőben egy további géppel egészít ki a cseh anyavállalat. Jelenleg 80 magyar alkalmazottal, de a cég közvetlenül 500 hazai munkahely teremtését, megtartását segíti elő. A globális flotta jelenleg 32db B737-800-as, és további 2-2db B737-700-as, B737-900-as repülőgépből áll, a munkavállalók száma pedig több, mint 1000 fő. A globális árbevétel közel 200 milliárd forint, és 2011 óta nyereségesen működik a vállalat, jelentős készpénz tartalékot felhalmozva. Több, mint 150.000 repült órát tudhat maga mögött a flotta 2017- ben, és szorosan együttműködünk a Boeing gyárral a repülőgépek további fejlesztése terén.