Átvette legújabb Bombardier CS300-as repülőgépét az airBaltic. Ez, az YL-CSH lajstromjelű példány a nyolcadik C Series a légitársaság flottájában az összesen megrendelt 20 darab közül. A légitársaság 2018 év végéig még hat darab CS300-as átvételét tervezi, ezzel már 14 C Series repül majd a cég flottájában, 2019 végéig pedig mind a húsz megérkezik.

Forrás: airBaltic

Az airBaltic a nagyobb befogadóképességű C Series változat indító légitársasága, eddig már több mint 7 354 repülést hajtott végre és 760 000 utast szállított a típussal. A cég CS300-asai eddig 19 345 blokk órát üzemeltek.

A légitársaság CS300-as repülőgépei 145 utas szállítására képesek, a korábbi hírek szerint hosszabb távon a cég a turbólégcsavaros Q400-asait is erre a típusra cserélné.

A légitársaság tavaly szeptemberi hírek szerint a légitársaság várhatóan 2018-ban további C Series példányokat rendelhet a kanadai gyártótól.

A lett kormány évek óta szeretné privatizálni a légitársaságot, de amint arról január végén beszámoltunk, továbbra sem találnak tőkeerős szakmai befektetőt az airBalticnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint arról korábban beszámoltunk, a 2018-as nyári menetrend kezdetétől kapacitást bővít Riga – Budapest – Riga járatán az airBaltic. A légitársaság továbbra is hetente háromszor repül Budapestre, ugyanakkor
a Bombardier Dash-8 Q400 turbólégcsavaros repülőgépeket az airBaltic új Bombardier CS300-as típusú sugárhajtású repülőgépei váltják a budapesti járatokon.

Fotó: AIRportal.hu