Fabrice Brégier Airbus-elnök szerint mivel Kínában erősen bővül a belső légiforgalom, hamarosan szüksége lesz több A330-asra az országban működő légitársaságoknak, hiszen már most is van arra példa, hogy belföldi utakon szélestörzsű gépeket üzemeltetnek.

Úgy véli az Airbus, hogy a kínai légitársaságok további A330-asokat rendelhetnek meg a közeljövőben – mondta a tiencsini A330-átadóközpont avatása után Fabrice Brégier elnök-vezérigazgató a flightglobal.com tudósítása szerint.

Bár a kínai flották legnagyobb részét keskenytörzsű repülőgépek teszik ki, már most is ötven-hatvan szélestörzsű közlekedik a belföldi útvonalakon Brégier szerint.

Már most is közlekedtetnek szélestörzsűeket belföldön a kínai légitársaságok, az Airbus reményei szerint az igény növekedhet erre (Fotók: Airbus)

Ez a várakozásuk szerint növekedhet, mivel erőteljesen bővül a belső légiforgalom az országban, és egyre több új reptérfejlesztés is zajlik.

Eric Chen, az Airbus régiós vezetője rámutatott, hogy a kínai légitársaságoknál jelenleg 202 A330-as üzemel és további negyven példányra van még megrendelés. Ezen kívül szerinte csak idő kérdése, hogy az újrahajtóművezett és továbbfejlesztett A330neo-ból is rendeljenek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Brégier-t kérdezték a napokban megnyílt A330-as átadóközpontról is, szerinte ez segíthet új példányok megrendelésében. Az üzemegység havonta két repülőgépet lesz képes kibocsátani 2019 elejétől, és „kisebb befektetéssel” képessé tehető az A330neo és az A350-es kabinberendezésére, festésére, tesztelésére is.