Az Air France június 17. óta próbaüzemben teszteli a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Travel Pass nevű, koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos dokumentumokat kezelő alkalmazást a Párizs–Charles de Gaulle és New York, valamint Barcelona közti járatain. Ezzel a megoldással egyszerűsödik a Covid-19 teszteredmények kezelése – közölte lapunkkal a légitársaság.

Az IATA mobiltelefonokra letölthető alkalmazásával lehetőség van

  • a legfrissebb utazási szabályok ellenőrzésére a be nem oltottak számára,
  • a covid-19 tesztek eredményeinek alkalmazáson belüli kezelésére, ha azt partner labornál végezték el,
  • a dokumentumok biztonságos tárolására, így ezen keresztül a légitársaságok és a hatóságok felé is igazolja a belépési feltételek teljesítését úgy, hogy nem kell a szükségesnél több egészségügyi információt megosztani.

Ezzel a mobilalkalmazással hatékonyabb és gyorsabb lehet a szükséges dokumentumok repülőtéri ellenőrzése is.

A tesztelés a Párizsból Barcelonába utazók részvételével június 30-ig, a New Yorkba utazók között július 8-ig tart, számukra ez ingyenes és önkéntes.

Forrás: IATA

Az IATA Travel Pass a legszigorúbb adatvédelmi előírásoknak is megfelel, az utas egészségügyi adatait csak az alkalmazás tárolja, és nem továbbítja harmadik félnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez a teszt újabb bizonyítéka annak, hogy a légitársaság igyekszik az utazást a lehető legegyszerűbbé és legkényelmesebbé tenni – írja a közlemény. Az Air France továbbra is keresi az optimális megoldást, amellyel utasai a legnagyobb kényelemben és biztonságban utazhatnak.

Ennek elismeréseként a Skytrax 4 csillagos covid-19 biztonsági minősítést adott a légitársaságnak, az APEX pedig a KLM-hez hasonlóan az Air France-nak is megítélte a gyémánt minősítést az egészségvédelmi kategóriában.

A Párizs-Orly-ról Korzika szigetére, illetve a tengerentúli francia területekre utazók már most is használhatják a TousAntiCovid alkalmazást, amellyel digitális formában tudják bemutatni a teszteredményeket. Ez az alkalmazás kompatibilis lesz az Európai Zöld Igazolvánnyal, amely július 1-jén lép életbe.