Ismét megállapodást kötött az Easyjet a Worldwide elnevezésű programja részeként, ezúttal az Emirates dubaji járataira és járatairól kínál átszállást hálózatára a londoni Gatwick reptéren keresztül.

Fotó: AIRportal.hu – ifj. Kotulyák Tamás

Leszerződött az Emirates és az Easyjet, a már jó ideje futó Worldwide elnevezésű program részeként a két légitársaság járatai között a London-Gatwick reptéren átszállhatnak az utasok – írja az aero.de portál.

Megírtuk, a brit diszkont eddigi megállapodásai értelmében többek közt a Virgin Atlantic, a Thomas Cook, a Norwegian, a WestJet és legutóbb a kanadai Air Transat hosszú távú járataihoz kínál átszállást Gatwicken.

Az Emirates-járatok a következő hónapokban jelennek majd meg az Easyjet foglalási rendszerében a brit diszkont közleménye szerint.

A tervek között szerepel az is, hogy a jövőben Gatwicken kívül más reptereken is létrejöjjön a kapcsolat a két légitársaság járatai között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Johan Lundgren Easyjet-vezér szerint az utasaik körében népszerű lesz az átszállás az Emirates járataira, mert sokan keresik a lehetőségeket a közel-keleti és távolabbi célállomások felé.

Thierry Antinori, a dubaji légitársaság elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az utasok érdekeit szolgálja, ha nem csupán a saját hálózatukat, hanem a partner légitársaságok járatait is kínálhatják nekik.

Egyébként az Emirates törzsutasprogramja, a Skywards eddig is lehetővé tette mérföldek felhasználását az Easyjet-jegyek megvásárlásához.