A HungaroControl lesz a házigazdája a 2020-ban, Budapesten megrendezendő 10. SESAR Innovation Days szakmai konferenciának – jelentette be Florian Guillermet, a SESAR vezérigazgatója az Athénban rendezett idei tanácskozás december 5-i záróeseményén. A magyar légiforgalmi szolgálat számára nagy megtiszteltetés, hogy támogathatja e rangos esemény megszervezését – közölte lapunkkal a HunagroControl.

A jövőre megtartandó SESAR Innovation Days célja, hogy a résztvevők bemutassák a légiforgalmi irányítás területén végzett európai kutatások eredményeit, és meghatározzák a jövőbeli vizsgálódások irányát, aminek köszönhetően a leginkább támogathatók a SESAR innovációs folyamatai.

A 2011-ben életre hívott éves tanácskozáson a HungaroControl rendszeresen részt vesz, több olyan nemzetközi projekt tagjaként, amelyek a SESAR támogatásával valósulnak meg.

A cég aktív szerepet tölt be továbbá a SESAR Tudományos Bizottságában, amely a Programbizottsággal együtt a konferenciára beérkező publikációkat értékeli.

Emellett a magyar állami vállalat tudományos kutatás iránt elkötelezett munkatársai minden évben bemutatják önálló kutatási eredményeiket is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.