A Farnborough Air Show negyedik napján írta alá Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója azt a megállapodást, mely szerint a cég megszerezte a Meridiana légitársaság részvényeinek 49%-át.

Forrás: Qatar Airways | © AIRportal.hu

Forrás: Qatar Airways

A légitársaság tulajdonosával, az Alisarda-val aláírt szerződés szerint az olasz Meridiana részvényeinek 49%-a kerül a Qatar Airways tulajdonába, amennyiben a felek teljesítik a megállapodásban kikötött számos feltételt. Az üzlet várhatóan október elején jön létre.

Akbar Al Baker a Qatar Airways Group vezérigazgatója az aláírást követően azt közölte, hogy cége folytatja a az üzleti lehetőségeinek bővítését világszinten, a cég befektetési portfoliójának további növelése és a légitársaság világ szintű hálózatának, valamint az utasaik számára kínálható utazási lehetőségek kiterjesztése érdekében.

A Meridiana Olaszország második legnagyobb légicége, kiterjedt európai hálózattal rendelkezik. Szardíniai központjukból számos nagy repülőtérre közlekednek Olaszországon belül, de üzemeltetnek járatokat a központi európai elosztó repterekre, valamint az USA-ba és Afrikába is. A cég flottájában Boeing 737-esek, 767-esek és MD-82-esek repülnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Óriási bevásárlásokat vitt véghez a Qatar Airways

A csütörtöki bejelentés a Qatar Airways második légitársasági akvizíciója a Farnborough Air Show hetében, a cég július 12-én jelentette be, hogy tőkeemelés útján megvásárolja a dél-amerikai LATAM légitársaság 10%-át.

A Qatar Airways csoport idén májusban jelentette be, hogy a British Airwayst, az Iberiát, a Vuelinget és az Aer Lingust irányító IAG-ben még 2015. januárjában megszerzett 9,9%-os részesedését 15%-osra növelte.

Még áprilisban adtunk hírt arról, hogy előre haladott tárgyalásokat folytat a Qatar Airways az olasz Meridiana légitársaság 49%-os tulajdonrészének felvásárlásáról, de az üzlet csak akkor jön létre, ha a légifuvarozónál lezajlik a tervezett létszámleépítés és a cég átstrukturálása. A dohai bázisú ötcsillagos légitársaság szintén tárgyal a marokkói Royal Air Maroc 25-49%-ának felvásárlásáról.

A Qatar Airways egyik Boeing 787 Dreamliner repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Qatar Airways egyik Boeing 787 Dreamliner repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)