Az Easyjet ezentúl minden belföldi és nemzetközi járatának szén-dioxid-kibocsátását ellentételezi. 

November 20-tól kezdődően az Easyjet összes járata karbonsemleges, ugyanis a légitársaság az elsők között teljes mértékben ellentételezi károsanyag-kibocsátását.

A brit diszkont a szén-dioxid-kompenzációt erdészeti, megújuló energián alapuló és közösségi projektek támogatásával fogja megvalósítani. 

A károsanyag-kibocsátás ellentételezése átmeneti megoldás, míg új technológiát fejlesztenek ki, ezért a légitársaság továbbra is támogatni fogja az innovatív kezdeményezéseket, például a hibrid és elektromos repülőgépek fejlesztését. 

A cél az, hogy hosszú távon a repülés karbonsemlegessé váljon, ezért az Easyjet megállapodást írt alá az Airbusszal a hibrid és elektromos repülőgépek technológiájának közös kutatásáról. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság az elmúlt két évben támogatta a Wright Electric nevű vállalatot, amelynek célja egy teljesen elektromos, “Easyjet méretű” légijármű fejlesztése, amelyet rövid távú repülésekre lehetne használni. A diszkont cég ezenkívül a Rolls Royce-szal és Safrannal együttműködve új technológiákat dolgoz ki a repülés ökolábnyomának csökkentésére. 

A jövőben olyan technológiákat is bevezetnének, mint a légijármű elektromos meghajtással történő gurulása és elektromos segédhajtóművek (APU) használata, valamint az Easyjet nem repülési tevékenységeiből származó károsanyag-kibocsátásának csökkentése megújuló energia felhasználásával. 

Mindezen újítások a légitársaság meglévő szén-dioxid-csökkentési intézkedéseire épülnek, mint a modernebb, üzemanyag-hatékonyabb repülőgépekből álló flotta, az üzemanyag szükségtelen felhasználásának elkerülése, valamint a járatok töltöttségének maximalizálása.