Balesetet szenvedett a US-Bangla Airlines de Havilland Canada DHC-8-402Q Dash 8 típusú repülőgépe a nepáli Kathmandu Airporton.

A helyszínről a Twitteren megjelent felvételeken sűrű fekete füst látható, a kommentárok szerint a bangladesi légitársaság kanadai gyártású turbólégcsavaros repülőgépe leszállás közben szenvedett balesetet.

Az aviation-safety.net értesülései szerint az S2-AGU lajstromjelű, de Havilland Canada DHC-8-402Q Dash 8 típusú repülőgép a bangladesi légitársaság BS 211-es számú járatát teljesítette Dhakaból a Kathmandu-Tribhuvan repülőtérre.

A helyszíni fotók szerint a repülőgép teljesen összetört és részben kiégett.

A Daily Mail szerint a reptérüzemeltető szóvivője azt közölte, hogy a repülőgépen 67 utas és négy fős személyzet tartózkodott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeten tartózkodó 71 emberből a legfrissebb értesülések szerint 49 ember életét veszítette, 22 embert élve mentettek ki a roncsokból és kórházba szállítottak.

A leszálláskor az időjárási adatok szerint vihar volt a repülőtér környezetében. A repülőtér megközelítése során a légiforgalmi irányító és a pilóták között félreértés alakult ki, hogy melyik irányból akarnak leszállni a repülőtér 02/20-as jelű futópályáján, ami arra utalhat, hogy káosz volt a pilótafülkében, a pilóták elveszítették a megfelelő ítélő és orientációs képességeiket. A Dash 8-as végül nagy erővel csapódott a földnek, majd kicsúszott a futópályáról.

Az S2-AGU lajstromjelű repülőgépet 2001-ben gyártották, mintegy 17 éves volt, a US-Bangla Airlines flottájában 2014 májusa óta repült. Korábban a SAS, a Royal Jordanian és az Augsburg Airways flottájában is teljesített szolgálatot.

Helyszíni fotók és videók a közösségi médiából

BREAKING NEWS: Passenger jet crashes during landing at Kathmandu airport

BREAKING NEWS: Passenger jet crashes during landing at Kathmandu airportFull story: http://dailym.ai/2Ht58a1

Közzétette: Daily Mail – 2018. március 12.