Balesetet szenvedett egy tűzoltási feladatokra átalakított Boeing 737-300-as Ausztráliában, a repülőgép két pilótája sérülésekkel, de túlélte.

A Tanker 139 nevű 27 éves, N619SW lajstromjelű, speciálisan átalakított Boeing 737-300-as a nyugat-ausztráliai Fitzgerald River nemzeti park felett hajtott végre tűzoltási műveletet hétfőn. A repülőgép eddig tisztázatlan körülmények között szenvedett balesetet.

Sajtóértesülések szerint a repülőgép mindkét pilótája túlélte az eseményt, könnyebb sérülésekkel szállították őket kórházba.

Forrás: fr24.com

A Boeing 737-300-ast az amerikai Coulson Aviation cég üzemeltette, amely az ausztrál szövetségi kormány megbízásából hajtott végre feladatot a térségben az év eleje óta.

A vállalat által fejlesztett és szabadalmaztatott rendszer 4000 gallon (15 000 liter) oltóanyag vagy víz felvételére és a célterület feletti kijuttatására képes.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint a lajstromjele is utal rá, az érintett repülőgép korábban az amerikai Southwest diszkont légitársaság flottájában teljesített szolgálatot.