Címlap Címkék Tűzoltó repülőgép

Címke: tűzoltó repülőgép

DHC-515-ösökkel modernizálják flottájukat a görög és horvát tűzoltók

Görögország hét, Horvátország két új generációs tűzoltó amfíbiát rendelt a kanadai gyártótól.

Légi tűzoltó divíziót hozott létre a Cargolux

A luxemburgi áruszállító légitársaság erdőtüzek oltásra szakosodott üzletágat alapított, amely három kétéltű repülőgéppel májusban kezdi meg működését.

Lezuhant egy tűzoltó-repülőgép Görögországban

Az Athén közelében lévő Évia szigetén oltás közben lezuhant a görög légierő Canadair CL-215-ös amfíbiája, a fedélzeten tartózkodó két pilóta életét veszítette.

Balesetet szenvedett egy tűzoltó Boeing 737-es Ausztráliában

Balesetet szenvedett egy tűzoltási feladatokra átalakított Boeing 737-300-as Ausztráliában, a repülőgép két pilótája sérülésekkel, de túlélte.

Tűzoltó változatot is fejlesztenek a D328eco gépből

A gyártó Deutsche Aircraft együttműködési megállapodást kötött egy céggel a megújuló típus utasszállító, többcélú és tűzoltó változatának forgalmazásáról.

Légi tűzoltásra is alkalmas lesz az Embraer C-390

Egy gyorsan be- és kiszerelhető modullal az Embraer C-390 Millennium légi tűzoltási feladatokra is alkalmassá válik, a többcélú katonai szállítógép akár 11300 liter vizet is képes a célterületre juttatni.

Először szállt fel vízről a kínaiak legújabb amfíbiája

Végrehajtotta első vízi fel- és leszállását az AG600-as továbbfejlesztett változata, amelynek mérete a Boeing 737-es vagy Airbus A320-as gépekével vetekszik.

Tűzoltásra is alkalmassá válik az Airbus A400M

Bemutatta az A400M új generációs szállító repülőgépbe szerelhető tűzoltó rendszer képességeit az európai gyártó.

De Havilland DHC-515 típusjelzéssel érkezik a modernizált tűzoltó amfíbia

A kanadai gyártó az évtized közepén tervezi a népszerű CL-415-ös továbbfejlesztett változatának forgalomba állítását De Havilland DHC-515 típusjelzéssel.

Tűzoltó repülőgépként szolgál tovább a Flybe néhány Dash 8 Q400-asa

Kanadai tűzoltó cég vásárolja meg a tavaly márciusban csődbe ment, és azóta újraindulásán dolgozó brit regionális légitársaság 11 darab egykori turbólégcsavaros utasszállítója.

Citation 550-esek is segítik az erdőtüzek elleni harcot

A speciálisan átalakított, eredetileg üzleti gépnek kifejlesztett típus négy példányát az amerikai határőrség kötelékéből vásárolta meg a kanadai, tűzoltásra szakosodott Coulson Aviation.
Hirdetés
Translate »