Balesetet szenvedett a Ukraine Air Alliance áruszállító légitársaság Antonov An-12-repülőgépe az ukrajnai Lviv repülőtérre végrehajtott megközelítés közben, a fedélzeten tartózkodók közül többen életüket veszítették.

Az Aviatiuon-Safety.net információi szerint az 1968-ban gyártott, Antonov An-12BK típusú, UR-CAH lajstromjelű négyhajtóműves, légcsavaros áruszállító repülőgép mintegy 1,5 kilométerrel a lvivi repülőtér 31-es jelű futópályájának elérése előtt szenvedett balesetet. A repülőgép helyi idő szerint október 4-én pénteken reggel 6 óra 48 perckor tűnt el a radarokról, és ekkor szakadt meg vele a rádiókapcsolat.

Az UKL 4050-es számú járatot teljesítő An-12-es a spanyolországi Vigóból repült Lvivbe. A fedélzeten összesen nyolc ember tartózkodott. A hét fős személyzet mellett egy fő a szállított árut kísérte.

Az ukrán hatóságok közlése szerint a fedélzeten utazók közül többen életüket veszítették a balesetben.

Míg az első információk három halottról és öt sérültről szóltak, a későbbi híradások szerint öten veszítették életüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közösségi médiában elérhető felvételek szerint a repülőgép egy bozótos területen ért földet, a jobb oldali szárny és a hajtóművek jelentős károkat szenvedtek.

A később nyilvánosságra hozott képek szerint a repülőgép orr része teljesen összeroncsolódott. A képeken tűz nyomait nem lehet látni.

A péntek kora reggeli órákban bekövetkezett baleset lehetséges okáról egyelőre nem közöltek információt a hatóságok.

Az infrastruktúráért felelős miniszter közlése szerint a hatóságok megkezdték az esemény kivizsgálását, az elsődleges gyanú szerint a baleset azért következett be, mert az An-12-es tartályaiból kifogyott az üzemanyag.

A rendelkezésre álló adatok szerint a repülőtér környezetében ködös-párás idő volt péntek reggel, a vízszintes látástávolság 200-300 méter, a függőleges látástávolság mindössze 100-200 láb (30-60 méter) között változott.

A Ukraine Air Alliance légitársaság rendszeresen teljesít áruszállító járatokat Antonov An-12-es repülőgépeivel Nyugat-Európába, a most balesetet szenvedett repülőgép az elmúlt években több alkalommal járt Ferihegyen is.

A légitársaság flottájában hét darab 49-56 év közötti korú An-12-es mellett egy An-26-os és egy Iljusin Il-76-os található az internetes adatbázisok szerint.

За фактом аварійної посадки літака на Львівщині поліцейські відкрили кримінальне провадженняПопередньо встановлено, що…

Közzétette: Поліція Львівської області – 2019. október 4., péntek

На місці аварійної посадки літака АН-12 працює слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції…

Közzétette: Поліція Львівської області – 2019. október 3., csütörtök

Співчуття рідним людей які загинули …04.10.2019 о 07:30Літак АН12, який летів до Львова і мав приземлитися в…

Közzétette: Igor Zinkevych – 2019. október 3., csütörtök

Фото з дрону, як виглядає місце падіння літака АН12 біля Львова, Також особиста думка: не вірю про пальне, так як не…

Közzétette: Igor Zinkevych – 2019. október 4., péntek