A nekifutás szakaszában nagy sebességgel letért a futópályáról és kigyulladt a Tibet Airlines Airbus A319-100-as típusú, kínai belföldi járatot teljesítő repülőgépe Csungking repterén, a fedélzeten tartózkodó 122 fő közül mintegy negyvenen könnyű sérüléseket szenvedtek.

A kilenc és fél éves B-6425 lajstromjelű Airbus A319-100 típusú repülőgép a légitársaság belföldi járatát teljesítette Csungkingból a tibeti Nyingtri prefektúrába május 12-én, helyi idő szerint a reggeli órákban.

Az A319-es a csungkingi repülőtér 03-as jelű futópályáján kezdte meg a felszállást. A nekifutás közben – más értesülések szerint a felszállás megszakítása után -, vélhetően már nagy sebességnél a repülőgép balra letért a futópályáról, keresztezett több gurulóutat és egy másik futópályát, majd két gurulóút között a szilárd burkolattal nem fedett területen állt meg.

A repülőgép mindkét hajtóműve leszakadt a szárnyakról, és az A319-es futóművei is kitörtek, a megállást követően tűz ütött ki a repülőgép bal oldalán, a szárny előtti részen.

Forrás: China Aviation Review-Twitter

A lángokat a helyszínre érkezett tűzoltóknak sikerült még az előtt megfékezniük, hogy az a repülőgép többi részére továbbterjedt volna.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeten 113 utas és 9 fős személyzet tartózkodott, akik vészcsúszdákon hagyták el a gépet, közülük mintegy negyvenen sérültek meg, a jelentések alapján csak könnyebben.

Az AVHerald szerint a kínai légügyi hatóság 36 könnyebb sérültet közölt, a repülőgép totálkáros lett.