Bécsbe indít közvetlen, naponta közlekedő járatokat az All Nippon Airways (ANA) Tokió Haneda repülőteréről 2019. február 17-től kezdődően.

Az új Tokió – Bécs járatokat Boeing 787-9 Dreamlinereivel teljesíti majd a japán ötcsillagos az ANA. A repülőgépek fedélzetén 215 utas foglalhat helyet, köztük 48-an business, 167-en pedig turista osztályon.

A légitársaság közleménye szerint az Ázsia – Európa útvonalhálózatuk egyik fontos sarokköve lesz Bécs, a járatokra 2018. október 22-től lehet majd repülőjegyeket foglalni.

Fotó: AIRportal.hu

Az osztrák fővárosra azért esett a választásuk, mert Bécs népszerű turistacélpont, nemrégiben választották a világ legélhetőbb városává, továbbá a schwechati repülőtérről remek csatlakozási lehetőségeket tudnak kínálni a régión belül.

A légitársaság közleménye kitér arra is, hogy Bécs a közép- és kelet-európai régió történelmi és földrajzi kapuja, az új járattól azt várja a légitársaság, hogy erősödnek Japán üzleti és idegenforgalmi kapcsolatai az öreg kontinens dinamikusan növekvő régiójával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa-csoport tag Austrian Airlines-szal együttműködésben, az osztrák cég járatain az ANA utasai 68 másik európai városba juthatnak el, kényelmes és gyors, akár 25-50 perces átszállási időkkel.

Az ANA és a Lufthansa-csoport együttműködésnek köszönhetően a légitársaság meg tud felelni az Ausztriából és a szomszédos országokból (a közlemény Németországot, Svájcot, Olaszországot és Lengyelországot említi) Japán irányába mutatkozó, növekvő keresletnek.

Az ANA új járta az üzleti utazók és turisták számára is kedvező menetrenddel közlekedik. AZ NH205-ös járatok helyi idő szerint hajnali 1:55.kjor indulnak Hanedáról és reggel 6 órakor szállnak le Bécsben. Visszafelé pedig NH206-os járatszámmal 11:55-kor szállnak fel az ANA Dreamlinerei Bécsből és a következő napon 06:55-kor érkeznek meg Tokióba.

A bécsi az ANA nyolcadik közvetlen járata Európába, és a cég hetedik útvonala Japán és Európa között. A légitársaság Hanedáról Londonba, Párizsba, Frankfurtba (napi 2 járat), és Münchenbe üzemeltet járatokat, Nariráról pedig Brüsszelbe és Düsseldorfba repül.

Fotó: AIRportal.hu