A bécsi Schwechat repülőtéren nyitja meg legújabb bázisát a Wizz Air. A magyar kötődésű low-cost légitársaság információink szerint egyelőre egy darab repülőgépét helyezi az osztrák főváros repülőterére.

A Wizz Air eddig egyáltalán nem volt jelen a bécsi repülőtéren, más bázisairól sem üzemeltetett járatokat Schwechatra. Az ügyben a légitársaság a Slovakaviation.sk információi szerint kedden tart sajtótájékoztatót a bécsi repülőtérrel együtt.

A Bécsből megnyíló új útvonalakról egyelőre nincs pontos információ, a rendszerben eddig a Bécs-Tuzla járat jelent meg menetrend nélkül.

Váradi József cége feltehetően az Air Berlin és a Niki csődjét követően kínálkozó piaci lehetőségekre, betöltetlen útvonalakra kíván lecsapni az osztrák fővárosban.

Nem áll rendelkezésre információ arról, hogy a bécsi bázisnyitás milyen hatással lesz a légitársaság pozsonyi operációjára. Az eddigi információk szerint a március végétől a Wizz Air már naponta fog közlekedni Pozsony és London-Luton között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Wizz Air

Mint ismert, a 2017-ben csődbe ment Air Berlin, német légitársaság nagyobb részét a Lufthansa, kisebb részét az easyJet vásárolta fel.

Az osztrák Niki azután került bajba, hogy bár nem volt része a többségi tulajdonos Air Berlin csődjének és működőképes maradt annak leállása után is, a Lufthansa mégsem kívánta megvenni. A német konszern az Air Berlin feldarabolásának részeként vette volna át a Nikit, de az uniós versenyhatósági eljárástól tartva végül elállt ettől a szándékától. Az osztrák légitársaság ezt követően, december közepétől leállította járatait.

Az IAG december végén állapodott meg az osztrák Niki 15 repülőgépének, 740 dolgozójának és számos európai leszállási jogának átvételéről. A Nikit a tervek szerint a spanyol Vueling low-cost légitársaságba integrálják, bár a hírek szerint az osztrák engedélyeket megtartják.

Amint arról korábban beszámoltunk a Wizz Air az angol Monarch légitársaság bedőlését követően is gyorsan lépett, megszerezte az október elején csődbe ment cég lutoni leszállási jogait, amelyeket a hálózat fejlesztésére fordít.