Dave Calhoun vezérigazgató az év végével lemond posztjáról, a kereskedelmi repülőgépek üzletágának vezetőjét, Stan Dealt pedig azonnali hatállyal Stephanie Pope váltja, és távozik az igazgatótanács elnöke is.

Elérte a Boeing felső vezetését a vállalat minőségügyi kultúrájának hiányosságai okozta repülésbiztonsági problémák miatti botrány, a gyártó közlése szerint három fontos pozícióban is változás következik.

Dave Calhoun, a Boeing vezérigazgatója bejelentette, hogy az idei év végével lemond pozíciójáról, de addig még folytatja a vállalat jövőre való felkészítése és stabilizációja érdekében folytatott kritikus fontosságú munkáját.

Larry Kellner, az igazgatótanács elnöke arról tájékoztatta a testületet, hogy nem választatja újra magát a közelgő éves részvényesi közgyűlésen.

Forrás: Boeing

Az igazgatótanács Steve Mollenkopfot választotta utódjának, ebben a szerepkörében ő vezeti majd a Boeing következő vezérigazgatójának kiválasztási folyamatát. Mollenkopf 2020 óta tagja az igazgatótanácsnak, korábban a Qualcomm vezérigazgatója volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Stan Deal, a Boeing Commercial Airplanes elnök-vezérigazgatója azonnali hatállyal távozik, és a mai naptól Stephanie Pope vezeti a kereskedelmi repülőgépek gyártásáért felelős divíziót.

Pope idén január óta tölti be a Boeing operatív vezérhelyettesi posztját, korábban a Boeing Global Services elnök-vezérigazgatója volt, ahol a vállalat kereskedelmi, kormányzati és légiközlekedési ipari ügyfelei számára világszerte nyújtott szolgáltatások irányításáért felelt. Ezt megelőzően a Boeing Commercial Airplanes pénzügyi vezetője volt, és korábban a Boeing valamennyi üzleti egységében betöltött pozíciókat.

Az amerikai gyártó már februárban azonnali hatállyal menesztette a 737-es program vezetőjét, aki a Rentonban működő üzem felső vezetői szerepét is ellátta.

A Boeing gyárában felejtették ki az Alaska 737 MAX rögzítőcsavarjait