Premium Economy osztályt vezet be a Swiss a jövő nyári menetrendtől Boeing 777-300ER repülőgépein.

A turista, üzleti és első osztály mellett a Swiss bizonyos járatain új Premium Economy Class jegyek is foglalhatók, a légitársaság fokozatosan szereli fel Boeing 777-300ER-jeit a nagyobb személyes teret és kényelmesebb repülést nyújtó, új fejlesztésű ülésekkel. Az első gép az idei utolsó negyedévben készül el, de a 2022-es nyári menetrend kezdetére az összes példány átalakítását elvégzi a légitársaság.

A Swiss 777-eseinek fedélzetén 24 prémium turista férőhelyet alakítanak ki, az üléseket a ZIM szállítja.

Az egyik legfontosabb újdonság, hogy az ülések hátsó héjazata fix, így a támla hátradöntése nem zavarja a mögötte lévő sorban utazókat, az ülések 6-12 centiméterrel szélesebbek a hagyományos turista székeknél.

Jelentősen nő az utasok rendelkezésére álló lábtér is, a sortávolság 99 centiméter, amely több mint 20 centivel nagyobb a turista osztályénál, emellett kihajtható lábtartó ugyancsak a nagyobb kényelmet szolgálja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szórakozásról 15,6 hüvelyk képátlójú monitorok, magas minőségű zajszűrős fülhallgatók gondoskodnak, a személyes eszközök töltésére USB-aljzatok állnak rendelkezésre, valamint az utasok fenntartható anyagokból készült kényelmi csomagot is kapnak.

A prémium turista osztályon helyet foglalók a repülés közben szélesebb étel- és italválasztékból fogyaszthatnak, a turista osztályéhoz képest duplázódik a feladható poggyászkeret, és emellett igénybe vehetik az elsőbbségi beszállítást is.

Forrás: Swiss

Az új termékkel első sorban azokat a szabadidős utazókat célozza meg a légitársaság, akik prémium szolgáltatást igényelnek, ezek a repülőjegyek 250-350 svájci frankkal (80-112 ezer forint)  lesznek drágábbak a hagyományos turista osztályú viteldíjaknál.

Az utasok a Bangkokba, Hongkongba, Los Angelesbe, Miamiba, San Franciscóba, São Paulóba és Szingapúrba közlekedő járatokra foglalhatnak prémium turista jegyeket 2022 áprilisától, de bizonyos járatokon már hamarabb elérhetővé válik ez az osztály, és a foglaltság függvényében akár upgrade lehetőséget is felkínálhat a Swiss.