Online eseményen tárta a nyilvánosság elé a Virgin Galactic az első, űrturistákat szállító járműve, a VSS Unity belsejét, amely minden elemében a sokat fizető utasok kényelmét és az egyedi utazási élményt szolgálja.

A VSS Unity egy tesztrepülés közben (Forrás: Virgin Galactic)

Az már szinte biztos, hogy fizető utasokat először a Richard Branson brit milliárdos alapította Virgin Galactic vihet fel a világűr határára. A minap pedig egy online közvetítésen bemutatták a VSS Unity jármű utaskabinját is. A dizájnelemeket a londoni Seymourpowellel közreműködésével tervezték, a vizuális élményt mind formáiban, mind pedig színeiben az űrutazáshoz passzoló elemek teszik teljessé, az ülésektől a hangulatvilágításig.

A hat utas befogadására képes VSS Unity fedélzetén egyedileg elkészített ülések kapnak helyet, amelyek speciális kialakításukkal segítenek az utasoknak a “kilövéskor” rájuk nehezedő erők elviselésében, maximális kényelem mellett.

Az üléseket a pilóták állítják be, így csökkentve az utasokat érő terhelést, a súlytalansági fázisban pedig biztosítva a jó helykihasználást a kabinban, hiszen “utazómagasságon” az űrturisták kicsatolhatják biztonsági öveiket.

A hordozógép White Knight Two szárnyai alatt a VSS Unity (Forrás: Virgin Galactic) 

A vállalkozó kedvűek szabadon lebeghetnek a kabinban, olyan élményben részesülve, mint a hivatásos asztronauták. Az élmény fokozására a törzsön elhelyezett tizenkét, kapaszkodókkal is körbevett ablakból hat darab van oldalt, másik hat pedig felül kapott helyet, így csaknem körpanoráma tárul a kalandvágyó gazdagok elé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindezt a kabin hátuljában elhelyezett hatalmas tükör és tizenhat belső, valamint egy külső, folyamatosan videófelvételt és fotókat készítő kamera teszi teljessé, amelyek az egész utazást rögzítik.

A felvételeket az utasok rendelkezésére bocsájtja a Virgin Galactic, egy részüket már leszállás után, így azok azonnal megoszthatók a közösségi médiában.

Bár Richard Branson szerint a vállalkozás célja, hogy szélesebb tömegek számára tegye elérhetővé az űrutazást, egyelőre nem lesznek olcsók az utak, egyetlen jegy ára átszámítva 74 millió forint. Azonban már így is közel hatszáz biztos foglalás érkezett, akik még csak gondolkodnak az utazáson, azoknak sem kell aggódniuk, 1000 USA-dolláros, a későbbi jegyárba beszámított letét ellenében előnyt élvezhetnek a jövőbeni foglaláskor.

Galéria a VSS Unity belsejéről

A Virgin Galactic bemutatóvideója az eseményről