Bemutatta a német légitársaság az új generációs Airbus és Boeing szélestörzsű gépeken a következő két évben kialakítandó fedélzet további részleteit: elszeparálható dupla ülőhelyek is lesznek az első és üzleti osztályon.

A Lufthansa kedden hozott nyilvánosságra újabb néhány információt a tavaly ősszel bejelentett Allegris projektről, amelyben, mint akkor megírtuk, kialakítanak majd a versenytársaknál már elérhető minikabinokat is. Most pedig azt közölte a német légitársaság, hogy az első és az üzleti osztályon két férőhelyes páholyok is lesznek.

Az első osztályon, a kabin közepén ugyanis helyet kap majd egy First Class Suite Plus, amely mennyezetig érő falakkal és ajtóval teljesen priváttá tehető, és franciaággyá alakítható, egymás melletti ülőhelyek lesznek benne, az üzleti osztályon pedig szintén foglalható lesz egy összenyitható, kétfős középső suite.

Az Allegris koncepcióban kétfős, összenyitható Business Class páholy is lesz (Grafika: Lufthansa)

Az üzleti osztályú páholyban a tájékoztatás szerint egyénileg szabályozható hűtés-fűtés, 27 colos monitorok, rakodóhelyek és minibár várják majd az utasokat.

Ezen felül hatféle további ülőhelytípus közül lehet majd választani az üzleti osztályon: extra hosszú, 2,2 méteres fekhellyé alakítható szék, nagyobb munkafelülettel rendelkező hely, csecsemővel utazóknak bölcsővel kiegészíthető ülés is elérhető lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új első osztály 2024-ben az akkortól érkező Airbus A350-es példányokon debütál a közlés szerint.

Az Allegris koncepció egyébként érinti a prémium turista és turista osztályt is, amint arról fentebb linkelt korábbi cikkünkben már beszámoltunk.

A 2,5 milliárd eurós beruházással 2025-ig tartó kabinprogram mintegy 80 szélestörzsű, új generációs gépet érint majd, az A350-esek mellett a Boeing 787-9-eseket és a leendő 777-9-eseket, továbbá bizonyos meglévő, régebbi példányokat is, mint például a 747-8 Intercontinental.