Tovább bővíti hálózatát a Singapore Airlines diszkont leányvállalata, a Scoot. A szingapúri low-cost légitársaság 2018. közepétől megnyitja Szingapúr – Berlin útvonalát.

Forrás: Boeing

A Scoot járatai a tervek szerint hetente négy alkalommal érkeznek Berlinbe, amennyiben megkapják a járatnyitáshoz szükséges hatósági engedélyeket.

A német főváros a Scoot második európai útvonala lesz, a légitársaság jelenleg Athénba teljesít járatokat Boeing 787 Dreamlinereivel.

A Scoot idén egyesült a szingapúri, szintén a csoporthoz tartozó low-cost Tigerairel, ennek köszönhetően piaci pozíciói jelentősen erősödtek, ez pedig lehetőséget ad a hosszú távú járatok bővítésére is. A Scoot 16 országban 62 célállomásra repül a Tigerair hálózatát is beleértve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Singapore Airlines vissza kívánja hozni Európába az ázsia-óceániai diszkont hosszútávú járatokat leányvállalatával, a Scoottal a cég fejlesztésének részeként.

A Scoot a korábbi információk szerint azokon az útvonalakon lépne piacra, amelyet anyacége, a Singapore Airlines felfüggesztett: így Athén mellett Madrid is szóba került, de Rómát, Manchestert sem zárták ki annak ellenére, hogy az anyacég repül az olasz fővárosba. Elemzők viszont azt mondták, hogy Bécs, Helsinki és Stockholm is passzolna a Scoot stratégiájába.