Az amszterdami légikikötőt működtető cég 40 százalékos részesedést szerzett Hollandia második legnagyobb cargo-repterében.

A Royal Schiphol Group 4,2 millió eurós beruházás révén válik a Maastricht Aachen Airport (MST) repülőtér 40 százalékos résztulajdonosává Limburg tartomány mellett, amely megtartja 60 százalékos részesedését.

A tranzakcióval Maastricht a Royal Schiphol Group része lesz, a két repülőtér stratégiai partnersége pedig hozzájárul ahhoz, hogy Hollandia második legnagyobb áruszállító repülőtere a fenntartható fejlődés útjára lépjen a közlemény szerint.

Az együttműködés a cargo-partnerek számára mindkét helyszínen hozzáadott értéket teremt egy olyan piaci környezetben, ahol kulcsfontosságú a jó összeköttetés a világ többi részével, illetve egyre értékesebbek a légiáru-szállítás részére rendelkezésre álló repülőtéri résidők – teszik hozzá.

Forrás: Maastricht Airport

Mint ismert, az amszterdami repülőtéren zajvédelmi okok miatt a holland kormány jelentősen csökkentené az éves gépmozgások számát, a dedikált áruszállító járatok működését és bővülését évek óta korlátozzák a reptéren fennálló résidő-szabályok, amit az üzemeltető a környezetvédők nyomására még tovább szigorítana.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A maastrichti repülőtér forgalmának fejlesztéséhez jelentős infrastrukturális beruházások, köztük a futópálya meghosszabbítása is szükséges.