Összesen öt darab új generációs Boeing 737 MAX repülőgépet rendelt az ukrán SkyUP légitársaság. Az áprilistól induló, low-cost és charter járatokat üzemeltető ukrán állami startup légitársaság két MAX 8 és három MAX 10 változat megrendeléséről állapodott meg az amerikai gyártóval.

A kijevi bázisú SkyUP áprilisban kezdi meg működését bérelt Boeing 737-800-as repülőgépekkel. A légitársaság kezdetekben charter járatokat üzemeltet, később azonban menetrend szerinti low-cost járatokat is indít.

A MAX-ek megrendelésével a növekvő ukrajnai keresletnek kíván megfalalni az állami alapítású startup cég.

Az üzlet értéke listaárakon számolva 624 millió amerikai dollár.

Forrás: Boeing

Az ukrán infrastrukturális miniszter 2017 decemberében jelentette be, hogy Ukrajna diszkont légitársaságot alapított SkyUP néven.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új légitársaság charterjáratokat indít Kijevből, Harkivból, Lembergből (Lviv) és Odesszából 16 városba, elsősorban az ukrán állampolgárok által leginkább kedvelt üdülőhelyekre: a törökországi Antalyába, Bodrumba és Dalamanba, a spanyolországi Barcelonába, Santa Cruz de Tenerifébe, Alicantéba és Palma de Mallorcába, az egyiptomi Sarm es-Sejkbe, El-Gurdakába, az olaszországi Riminibe, a montenegrói Tivatba, a bulgáriai Burgaszba és Várnába, a ciprusi Lárnakába, az Egyesült Arab Emírségekben lévő Dubajba, valamint Albánia fővárosába, Tiranába.

Május végétől állandó belföldi járatokat indítanak Kijev-Odessza, Harkiv-Odessza és Lviv-Odessza között.