A folyamatosan bővülő kereslet miatt az Austrian Airlines minden szombaton a legnagyobb kapacitású szélestörzsű repülőgépével teljesíti a járatokat Krétára.

A bécsi központú légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a legtöbb repülőjegyet a görögországi járatokra értékesítik, eddig 96 ezren váltottak helyet júliusra és augusztusra a mediterrán országba tartó gépekre.

A legnépszerűbb célállomások Kréta, Rodosz és Kos, ezeken a járatokon a töltöttség meghaladja a 80 százalékot, ez az érték még a járvány előtti időkből ismerős.

Fotó: AIRportal.hu

Michael Trestl, a légitársaság kereskedelmi vezetője szerint május közepe óta megháromszorozódott az Iráklió (Heraklion) felé tartó járatokra az érdeklődés, ezért az Austrian Airlines július 24-től szeptember 4-ig minden szombaton Boeing 777-essel közlekedik Bécs és Kréta szigete között, amely jóval több utast tud szállítani, mint a más napokon használt Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépek.

Az OS 9001-es járattal a Boeing 777-esek reggel 6.10-kor szállnak fel, és 8.40-kor landolnak, a 9002-as járatok 10.20-kor indulnak vissza és 12.55-kor landolnak Schwechaton.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Austrian Airlines azt javasolja az utazóknak, hogy indulás előtt ellenőrizzék a Görögországba belépés feltételeit. Az utazás előtt legkésőbb 24 órával online regisztrálni kell, és minden, 12 éven felüli nem oltottnak negatív PCR- vagy antigén-tesztet kell felmutatnia.

Korábban a Lufthansa is úgy döntött, néhány járatát szélestörzsű gépekkel teljesíti. A német légicég a Baleár-szigetek felé indít hetente egy-egy alkalommal nagy kapacitású repülőgéppel kiszolgált járatokat. Frankfurtból Boeing 747-esekkel, Münchenből pedig Airbus A350-esekkel is repülnek majd Mallorcára.