Bombardier Q400 NextGen típusú turbolégcsavaros utasszállító repülőgépeket vásárol az euroLOT. A lengyel nemzeti légitársaság tulajdonában lévő regionális légitársaság összesen 20 darab új generációs Q400-asra jelentette be igényét.

Új generációs Bombardier Q400-asokkal modernizálja flottáját az euroLOT, amely 8 gépre szóló megrendelési és további 12 gépre szóló opciós szerződést kötött a kanadai Bombardier gyárral. A jelenleg érvényes listaárakat alapul véve a 8 gépre szóló megrendelés 246 millió dolláros értékre rúg. Amennyiben a légitársaság érvényesíti további 12 gépre szóló előrendelését összesen 625 milliós üzlet jöhet létre a lengyel és a kanadai fél között.

Az euroLOT 1997. július 1-jén kezdte meg működését és napjainkban 14 repülőgépből álló, nemzetközi és belföldi járatokat teljesítő flottát üzemeltet. A jelenlegi flottában 4 ATR 42-500-as, 9 ATR-72-200-as és egy Embraer E-175-ös teljesít kereskedelmi szolgálatot.

A varsói székhellyel működő légitársaság flottamodernizációs és hálózatfejlesztési programjának megvalósítása érdekében döntött az új generációs Q400-as típus mellett – derült ki Mariusz Dabrowski, az euroLOT elnök-vezérigazgatójának nyilatkozatából.

Forrás: Bombardier (2012. március 9.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!