Több európai és tengeren túli útvonalán is növeli a járatok számát az Austrian Airlines a nyári menetrendben. Bázisán, a bécsi reptéren egyébként a január ismét rekordnövekedést hozott, 24 százalékkal több utas volt a múlt év első hónapjához képest.

Fotó: Austrian Airlines

A közelmúltban bejelentett akciótervnek megfelelően az Austrian Airlines folytatja a bővülést, hogy megtartsa vezető szerepét Bécsben, a fapadosok ottani térhódítása ellenére.

A most következő nyári menetrendi időszakban az osztrák zászlóvivő az Austrian Aviation Net cikke szerint sűríti számos európai és tengeren túli útvonalán is a járatait.

Például Hamburgba hetente 11 plusz járatot indít az Austrian.

Németország felé összességében heti 15 járattal bővítenek, Düsseldorf és Berlin-Tegel esetében is az eddiginél többször közlekedik majd a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kelet felé többek közt Belgrád, Szkopje, orosz és ukrán célállomások kapnak további járatokat. A nyarlóhelyeket illetően görög, olasz és spanyol városok szerepelnek a bővített menetrendben, olyan kedvelt célpontokkal, mint Kréta, Rodosz, Catania, Tenerife és Ibiza.

Forrás: Austrian Airlines

A hosszútávú járatok körénél április 29-én újonnan indul járat Montreálba, emellett pedig New York, Los Angeles és Tokió felé bővítik a kínálatot.

A japán és a kaliforniai nagyvárosba így már napi járat lesz, előbbi esetében ez heti 2, utóbbinál 1 plusz alkalmat jelent a múlt évihez képest. New York felé pedig mind a Kennedy-reptérre (JFK), mint a Newarkra (EWR) napi járat lesz.

Tovább dübörög a bécsi reptér

Fotó: Vienna Airport

Az Austrian bázisán, az osztrák főváros légikikötőjében a „fapados forradalom” eredményeképp az idén januárban is kiugró forgalomnövekedés volt az aero.de cikke szerint, az adatok ritkaságszámba menő bővülési ütemet mutatnak még mindig.

A jelek szerint egyelőre tehát várat magára az az idei konszolidáció, amelyről az üzemeltető vezetője beszélt tavaly.

A múlt hónapban az előző évihez képest 24,4 százalékkal több utas fordult meg Schwechaton, a repülőgépek fel- és leszállásainak száma pedig 15 százalékkal növekedett.

Januárban 1,83 millióan jártak a terminálokon, amelyből a csak Bécsből/Bécsbe utazók 1,45 milliót tettek ki, ez 30,6 százalékos bővülés, az átszállók száma pedig 6,2 százalékkal 376 ezerre nőtt.

A régiók szerint a nyugat-európai forgalom 24, a kelet-európai 26, a közel-keleti 19,3 és a távol-keleti 16,2 százalékkal bővült. Az észak-amerikai utasszám 33,5 százalékos, az afrikai pedig 43,4 százalékos növekedést produkált.

Az áruforgalom ugyanakkor kis mértékben, 2,8 százalékkal csökkent, az idei első hónapban mintegy 21 ezer tonnát tett ki.