Miután visszavonulót fújt több egyesült államokbeli légitársaság a kubai útvonalakról, a Delta és a JetBlue most beadta kérelmét, hogy megkapja ezeket a résidőket, és növelhesse havannai járatainak számát.

Korábban csökkentést jelentett be Kuba felé a JetBlue, de úgy tűnik, meggondolta magát (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

Korábban csökkentést jelentett be Kuba felé a JetBlue, de úgy tűnik, meggondolta magát (Fotó: Airbus)

Bár nagy lendülettel indultak az USA légitársaságai Havannába tavaly, az utóbbi hetekben-hónapokban sorra jelentették be, hogy megszüntetnek járatokat.

Most azonban a Delta és a JetBlue beadta kérelmét, hogy a mások által felhagyott résidőket megkapja – írja az aerotelegraph.com portál.

Legutóbb a Spirit közölte, hogy a Fort Lauderdale – Havanna járatait megszünteti, előtte a Frontier, hogy a Miami-Havanna útvonalat feladja, illetve a floridai, kisebb Silver Airways is visszavonulót fújt. Az American és a JetBlue a járatszámok csökkentését jelentette be.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A JetBlue azonban, úgy tűnik, meggondolta magát, és a Fort Lauderdale – Havanna járatainak számát heti tizenháromról tizenkilencre növelné. A Delta pedig a Miami-Havanna útvonalon duplázná a kapacitását.

Összesen tizennégy résidőre nyújtottak be kérelmet a közlekedési minisztériumhoz, a szabaddá váló huszonegy közül. A fentebb említett, kivonuló légitársaságok május-júniustól szüntetik meg járataikat.

Az okok között van, hogy túlkapacitás alakult ki, miután a Kuba és az Egyesült Államok közötti kiegyezést követően lehetővé váltak a menetrend szerinti járatok a két ország között. Emellett még mindig szigorúak a ki- és beutazási feltételek, a procedúra miatt kisebb az igény, mint előzetesen gondolták.