Megérkezett új otthonába a British Airways BOAC-festésű Boeing 747-400-asa, a Virgin Atlantic Jumbója viszont utasszállítóként kap új feladatot az Egyesült Államokban.

Ahogy korábban már megírtuk, végül megőrzik az utókornak a British Airways mind a három centenáriumi, retró festésű Boeing 747-400-as repülőgépét. A Landor mintájút egy mostani festésű példánnyal együtt Dunsfold repterén, a Negus-változatút Cotswoldban, az egyik jogelőd BOAC 1963 és 1974 közötti színeit viselő 747-es pedig a Vale of Glamorganban található Bro Tathan üzleti parkban kap helyet.

Utóbbi december 11-én repült át BA 747 járatszámmal Cardiffból a walesi St. Athan repülőtérre.

A leszállásról egy rövid videót is közzétett a légitársaság:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Virgin Atlantic egykori 747-ese utasszállítóként repül tovább

A Virgin Atlantic Airways G-VROY lajstromjelű Boeing 747-400-as repülőgépe viszont nem kerül múzeumba, sőt nem is áruszállítóként kap második életet.

A repülőgépet az amerikai Atlas Air üzemelteti tovább, és csapatszállító charterjáratokat teljesít majd az USA fegyveres erői számára.

A repülőgép december második felében repül át az USA-ba, a Pinal Airpark reptérre London Heathrowról a Flightglobal információi szerint. Korábban írtunk arról is, hogy a Virgin Atlantic egy exkluzív vacsorával és fotózási lehetőséggel köszönt el utolsó Jumbójától.