A Cotswold repülőtéren kap új szerepet a British Airways nemrégiben kivont, G-CIVB lajstromjelű Boeing 747-400-as repülőgépe – jelentette be a légitársaság.

A 70-es és 80-as években használt arculat szerinti, úgynevezett Negus-festésű repülőgépet üzleti tárgyalásokra, konferenciákra és egyéb rendezvényekre lehet majd kibérelni a Kemble település közelében működő légikikötő területén.

A Boeing 747-est a repülőtér üzemeltetője tartja majd karban, filmvetítéseket és a helyi iskolásoknak tanulmányi kirándulásokat szerveznek majd a fedélzetén.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A Jumbo 2021 tavaszától lesz látogatható, a repülőtér üzemeltetője az ebből származó bevételeket oktatási és jótékonysági célokra fordítja.

A G-CIVB lajstromjelű Boeing 747-400-as 1994. február 15-én állt szolgálatba a British Airways flottájában, 13 398 járatot teljesített azóta, és 60 millió mérföldet repült.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gép április 6-án repülte utolsó kereskedelmi járatát Miami és Heathrow között. A légitársaság a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett jelentős visszaesés miatt döntött a Jumbóinak végleges kivonásáról. Az utolsó két példány október elején hagyta el hivatalosan a légitársaság flottáját.

Amint korábban beszámoltunk róla, a British Airways egy másik nyugdíjazott Boeing 747-ese filmes díszletként szolgál tovább a London közelében lévő Dunsfold repterén.