Több London-Southend repülőtérről üzemelő járatával együtt a budapestit is megszünteti a flyBe.

Az angol légitársaság jelentősen visszavágja a kelet-londoni repülőterén működő állomásáról induló járatainak számát, ezek között sajnos a budapesti járat is “áldozatul esik”.

A légitársaság 2017. májusában nyitotta meg útvonalát Budapestre, a hetente háromszor közlekedő járatokat nagyrészt Embraer E195-ös repülőgépekkel teljesítik.

A flyBe utolsó London-Southend – Budapest járata a legfrissebb menetrendi információk szerint 2019. január 5-én közlekedik.

A járatok megszüntetésének hátterében az állhat, hogy a Stobart Air, mely a járatokat üzemeltette franchise szerződés keretében a flyBe-nek, kivonja több E195-ösét Southend repteréről és nem repül többé az angol cégnek – miután a Stobart Groupnak nem sikerült bevásárolnia magát a flyBe légitársaságba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Budapest Airport

A közvetlen összeköttetés Ferihegy és Southend között azonban nem szűnik meg: amint korábban beszámoltunk róla, az easyJet 2018. november 2-től hetente két alkalommal üzemeltet majd járatokat az útvonalon, hétfői és pénteki napokon.

A budapesti mellett megszűnik a flyBe London-Southendről Glasgowba, Manchesterbe, Milánó-Malpensára, Prágába és Bécsbe közlekedő járata is.