Budapesten szakította meg útját az Air India légitársaság Delhi – London járata kedden kora este egy utas rosszulléte miatt.

Fotó AIRportal.hu

Az AI 111-es számú járatot teljesítő Boeing 787-8 Dreamliner személyzete a román-magyar határ térségében döntött az út megszakítása mellett és kezdte meg a süllyedést Ferihegyre.

A VT-ANB lajstromjelű repülőgép 18 óra 5 perckor biztonságosan leszállt a budapesti repülőtér 13L jelű futópályáján, majd a számára kijelölt állóhelyre gurult.

Az állóhelyen az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat szakemberei megkezdték a beteg utas ellátását.

Az AMS később arról tájékoztatta az AIRportal.hu-t, hogy infarktus gyanújával riasztották a Repülőtéri Sürgősségi Ügyelet egészségügyi teamjét. A szakemberek a repülőgép fedélzetére érve tapasztalták, a személyzet lélegeztet, illetve mellkaskompressziót alkalmaz egy idős hölgy utason.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szolgálat munkatársai átvették az ellátást, fedélzetről ún. Rautek műfogással emelték a beteget a hordágyra. A művelet közben, a szegycsontot ért nyomás következtében,
a beteg légútjából fél golflabda nagyságú gumicukor darab távozott.

Rövidesen a beteg légzése és keringése is rendeződött és stabil állapotban adták át az Országos Mentőszolgálat egységének.