Az olasz közlekedési dolgozók több szakszervezete, köztük a légiforgalmi irányítóké is sztrájkot hirdetett október 21-re, a munkabeszüntetés miatt késések és járattörlések várhatók, a Ryanair törölte az Olaszország és Budapest között közlekedő járatainak többségét.

Az Eurocontrol közlése szerint az olaszországi légiforgalmi irányítók október 21-én, pénteken egész nap (00:01-23:59) sztrájkolnak, emellett több, a légiközlekedésben dolgozókat képviselő szakszervezet tagsága időszakosan, a nap folyamán csatlakozik a munkabeszüntetéshez.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a tömegközlekedésben dolgozók is számos helyen szüneteltetik a munkát, így a légikikötőkbe is nehézkes lehet az eljutás pénteken.

A Ryanair törölte a pénteken Rómából, Bergamóból, Palermóból, Nápolyból, Pisából, Bolognából Budapestre közlekedő járatait, a Wizz Air egyelőre nem tett hasonló lépést a Budapest Airport járatinformációs rendszerében október 20-án 15 órakor látható adatok szerint. (Ha változás történik, frissítjük a cikket!)

Fotó: AIRportal.hu
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.