Budapestre érkezik a Lufthansa Airbus A350-900-as új generációs, szélestörzsű repülőgépe 2017. szeptember 8-án.

A Lufthansa Airbus A350-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A tervek szerint a repülőgép szeptember 8-án, pénteken 13:30-kor száll majd le Ferihegyen és délután 18:00-kor indul majd vissza Münchenbe.

A repülőgép abból az alkalomból látogat Ferihegyre, hogy augusztus 26-án lesz 50 éve, hogy a Lufthansa megkezdte magyarországi üzemelését a Budapest-Frankfurt közötti első járatával.

A légitársaság az évforduló kapcsán a meghívott vendégeinek és sajtónak is bemutatja az új szélestörzsű típust. A repülőtér üzemeltető és a légitársaság közös nyereményjátékot is indított a Facebookon, melyen a szerencsések repülőjegyet nyerhetnek a járatra.

A  légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlése szerint, kerek fél évszázaddal ezelőtt, 1967. augusztus 26-án érkezett Magyarországra a Lufthansa első menetrendszerű járata. A jubileum alkalmából a Lufthansa egy hónapon keresztül számos ajándékkal és nyereményjátékkal készül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A Lufthansa ötvenedik magyarországi jubileumát utasainkkal és munkatársainkkal együtt szeretnénk közösen megünnepelni, így sokféle nyereményjátékkal készülünk egész augusztus folyamán” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője.

A különböző portálokon futó kvízjátékok mellett bárki számára elérhető egy 10 000 forint értékű voucher, amelyet a https://promotion.lufthansa.com/hu50promo oldalt felkeresve tölthet le és így következő Magyarországról induló Lufthansa járatra foglalt jegyénél válthat be.

A vállalat zártkörű ünnepségére szeptember 8-án Budapestre érkezik a világ legújabb szélestörzsű gépe, a Lufthansa flotta legújabb tagja, az Airbus A350-es.

Az exkluzív, egyedi alkalom során a lezárt 1-es terminálnál parkoló gép a sajtó és a meghívott vendégek számára lesz megtekinthető, illetve a le- és felszállás a 2-es terminál kilátó teraszáról is nyomon követhető.

A Lufthansa 2016 decemberében vette át első A350-esét, amelyből jelenleg három üzemel a légitársaság flottájában. A gépek Münchenben állomásoznak, Bostonon és Delhin kívül már Mumbaiba, szeptember 12-től pedig  Hongkongba is repülnek. Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság a következő hetekben veszi át negyedik és ötödik A350-esét.

Az A350-900-as fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon. Az A350-900 a világ legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb nagy távolságú repülőgépe. 25%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és zajkibocsátása is 50%-kal alacsonyabb a hasonló utasszállítókénál.

Kapcsolódó cikkünk Bemutatták a Lufthansa vadonatúj A350-900 repülőgépét

Hatalmas hangárbuli keretében, több mint kétezer meghívott vendég előtt leplezte le és keresztelte meg legújabb repülőgépét a Lufthansa. A Münchenben megrendezett eseményen a Nürnberg nevet kapta a német légitársaság első Airbus A350-900 XWB szélestörzsű repülőgépe. Az eseményről és a repülőgépről készült képek galériánkban. Részletek…