Buzz lesz a márkaneve 2019-től a Ryanair lengyel AOC alatt működő, a charter és nyaralójáratok piacára létrehozott leányvállalatának.

A Ryanair március 14-én jelentette be, hogy a Ryanair Sun márkanév helyett  Buzz néven működik majd a lengyel leányvállalat 2019 őszétől.

Az ír fapados lengyel leányvállalata még 2018 nyarán indult öt repülőgéppel, azzal a céllal, hogy részesedést szerezzen a lengyel charter-piacból.

A lengyel üzemeltetői engedéllyel működő légitársaság flottájában jelenleg 17 gép repül, ez pedig 2019 nyarára tovább növekszik 25 darabra.

A Buzz a charter járatok mellett menetrend szerinti Ryanair-járatokat is teljesít. A cég 2019 őszén saját honlapot is kap, ahol a Ryanair-járatokra is foglalhatnak jegyet az utasok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Buzz márkanéven egyébként a 2000-es évek elején üzemelt már egy kis légitársaság az Egyesült Királyságban, London-Stansted bázissal. A Boeing 737-300-asokat és Bae-146-osokat üzemeltető céget a KLM alapította, de később a Ryanair felvásárolta, majd megszüntette.

A Rynair-csoport négy légitársaságot üzemeltet: az ír Ryanair, az osztrák Laudamotion, a brit Ryanair UK és a lengyel Rynair Sun / Buzz cégeket.

Ezt a profinak nem mondható látványtervet mellékelte a Ryanair a közleményéhez. (Forrás: Ryanair)