Kisebbségi részesedést vesz a Jetsmartban az American Airlines, és átszállást is kínálnak majd egymás utasainak. A dél-amerikai diszkont cég mögött a Wizz tulajdonosaként is ismert Indigo Partners áll.

Az USA három nagy légitársaságainak egyike közleményében jelezte: szándéknyilatkozat született az ügyletről.

A tervek szerint code-share megállapodást is köt majd a dél-amerikai ultrafapados és az American, emellett utóbbi törzsutasprogramjának tagjai mérföldeket gyűjthetnek és használhatnak fel a Jetsmart járatain.

Forrás: Airbus

A tájékoztatás kiemeli, hogy a Chilében és Argentínában bázissal rendelkező (és a Wizz Air mögötti alapító tulajdonos, az Indigo Partners befektetőcég portfóliójába tartozó) diszkont légicég Dél-Amerikában 33 belföldi és régiós járatot üzemeltet, az American 17 városba repül a kontinensen, így kiválóan kiegészíti egymást a két hálózat.

A közleményben azt írják: az American friss tőkével is segíti majd a Jetsmartot, amely ezt a fejlesztésekhez, növekedéshez használja majd. Érdekesség, hogy az American nemrég közölte, nyereségessé vált a válság után.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2017-ben indult ultrafapados Jetsmart jelenleg 21 Airbus A320 (ceo és neo) típusú repülőgépet üzemeltet, további 79 példányra (A320neo és A321neo) van megrendelése az Indigo hatalmas bevásárlásának részeként, köztük az extra nagy hatótávú A321XLR-re.

Két éve átvette a Norwegiantől az annak anyagi gondjai miatt elengedett argentin leányvállalatát, így már a szomszéd országban is rendelkezik bázissal.

Mint arról pár éve írtunk, a közelmúltban megkezdődött a fapadosok térhódítása Dél-Amerikában is, főként a két hosszan elnyúló országban, Chilében és Argentinában.