Az elemzői várakozásokat is felülmúlva nyereséget produkált az American Airlines és a Southwest Airlines a június 30-án zárult második negyedévben, de hamarosan az Egyesült Államok többi légicége is hasonló eredményt érhet el.

A világ legnagyobb fapados légitársasága, a Soutwest hozta a legjobb eredményt, 348 millió dolláros nyereséget, pedig bevételei még negyedével elmaradnak a járvány előtt szinttől.

Emellett a Southwest első fél éves pénzügyi teljesítménye is pozitív, 463 millió dollár nyereségen áll.

Az American Airlines eredményközlése szerint az egyre több utas, az átalakított útvonalhálózat és a költségcsökkentő programok is hozzájárultak ahhoz, hogy jó eredménnyel záruljon a negyedév.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vállalat a tavalyihoz képest megnyolcszorozta a bevételeit, és 19 millió dolláros adózott nyereséget termelt, ugyanakkor az első féléves eredmény még 1,2 milliárdos veszteséget mutat.

Ez azonban negyede a tavalyi értéknek.

A nyári időszakban az American a járvány előtti belföldi kapacitások 90 százalékát biztosítja, emellett a nemzetközi járatok 80 százaléka is rendelkezésre áll majd.

Fotó: AIRportal.hu

Az elmúlt napokban a többi nagy amerikai légitársaság is nyilvánosságra hozta pénzügyi eredményeit.

A United Airlines a korábbiakhoz képest kevesebb, 400 millió dolláros veszteségről adott számot. A következő negyedévben már nyereséggel és a 2019-estől alig 25-30 százalékkal elmaradó felkínált kapacitással számol.

A Delta Air Lines 880 millió dolláros veszteséget hozott össze a második negyedévben, de ebbe a bértámogatásból származó másfél milliárdos állami forrást nem számolták bele. Pozitívum ugyanakkor, hogy megállt a pénz kiáramlása a cégtől, a készpénzállomány ismét növekedni tudott.

A többi céghez hasonlóan a Delta is 70 százalék körül várja a kapacitásait az év harmadik negyedében, de arról nem nyilatkozott, hogy pozitívba fordulhat-e a pénzügyi eredménye.

Fotó: Delta Air Lines