Címlap Címkék Comac C919

Címke: Comac C919

C939: Boeing 777 és Airbus A350 méretű gépet tervez a Comac

A South China Morning Post értesülése szerint a kínai gyártó megkezdte egy új, nagy méretű szélestörzsű repülőgép előzetes terveinek kidolgozását.

A China Southern is rendelt száz Comac C919-est

Az Air China után a kantoni központú China Southern Airlines szintén vásárol a kínai gyártású, keskenytörzsű, közepes hatótávú típusból, a repülőgépek átadása 2031-ig folyamatosan történik majd.

Száz Comac C919-est rendelt az Air China

A kínai nemzeti légitársaság listaárakon 10,8 milliárd dollár értékben rendelt a kínai gyártású keskenytörzsű, közepes hatótávolságú típusból.

Boeing 787-esek és kínai típusok keltek el a szingapúri légi szalon első napján

Elkezdődött a Singapore Air Show, a Thai Airways és a Royal Brunei Airlines Dreamliner-megrendelései mellett a kínai Comac kötött még üzleteket.

Rövidebb és hosszabb törzsű változatot tervez a C919-esből a Comac

A kínai gyártó az alapmodellhez képest egy nagyobb és egy kisebb befogadóképességű variánst is készítene az új generációs utasszállítóból, utóbbi a magas fekvésű reptereken is üzemelhet majd.

Száz Comac C919-est rendelt a China Eastern Airlines

A China Eastern Airlines száz darab Comac C919-es megvásárlásáról állapodott meg a kínai gyártóval, az első már jövőre megérkezik a flottába.

Átvette második Comac C919-esét a China Eastern Airlines

Több mint fél évvel az első példány átadása után megérkezett az indító légitársaság flottájába a második C919-es, amely egy korábbi tesztpéldány volt.

Végrehajtotta első kereskedelmi járatát a Comac C919-es

A kínai tervezésű keskenytörzsű utasszállító csaknem fél évvel az átadása után hajtotta végre első kereskedelmi járatát.

Hatvan C919-est rendelt a kínai HNA-csoport

A COMAC 60 darab C919-es repülőgépre vonatkozó szerződést kötött a több kínai légitársaságot irányító vállalatcsoporttal.

Már repülés közben tesztelik a C919-es kínai hajtóművét

Egy négyhajtóműves szállítógép szárnyára szerelve a levegőben tesztelik a kínai fejlesztésű CJ-1000A új generációs hajtóművet, ezzel váltanák ki a Comac C919-esek nyugati gyártmányú CFM erőforrását.

Átvette első C919-es repülőgépét a China Eastern Airlines

A típus indító légitársasága megkapta az új generációs, kínai fejlesztésű, keskenytörzsű repülőgép első példányát, amely 2023 elejétől szállít majd utasokat.

Indulhat a kínai C919-es sorozatgyártása

A Kínai Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAAC) kiadta a Comac C919-es típus sorozatgyártásának megkezdéséhez szükséges tanúsítványt.

Óriási megrendelést szerzett kínai lízingcégektől a COMAC

Hét kínai lízingcég összesen 300 C919-es és 30 ARJ21-es megrendeléséről írt alá szerződést a gyártóval a Csuhaiban megrendezett légiszalonon.

Kiadta a Comac C919 típusbizonyítványát a kínai légügyi hatóság

Megszerezte a belföldi forgalomba állításhoz szükséges hatósági tanúsítványt a kínai új generációs keskenytörzsű típus, de első példányának átadása az idei év végéről 2023-ra csúszik.

Lezárult a Comac C919 tesztelési programja

Jelentős előrelépést tett a kínai gyártó új generációs keskenytörzsű típusa a forgalomba állításhoz szükséges típustanúsítvány megszerzése felé.

Kína komoly versenytárs lehet a keskenytörzsű gépeknél az Airbus vezetője szerint

Guillaume Faury szerint a kínai C919 várhatóan helyet fog kapni a piacon, és az évtized végére számottevő részesedést szerezhet, a szélestörzsű repülőgépek szegmensében lassú lesz a kilábalás a válságból.

A China Eastern lesz a COMAC C919-es első üzemeltetője

A China Eastern az új típust sanghaji bázissal, belföldi gerinchálózatán kezdi el majd használni a közlés szerint, az első példány még az idén forgalomba állhat.

Fontos engedélyt szerzett meg a COMAC C919

Az A320neo és a 737 MAX kihívójának szánt kínai utasszállító megkapott egy fontos engedélyt, a gyártó reményei szerint 2021 végén már forgalomba is állhat az új generációs típus.

Állami segélyt kap a TAP, Svájcban is különadó lesz a jegyekre

Százgépes rendelést adott le a China Express, Svájcban is mesterségesen emelik a jegyek árát, biztató jelek érkeztek az Egyesült Államokból, újranyit Lengyelország, vitában áll a TAP magántulajdonosa a szintén részvényes kormánnyal.

Szállíthat hajtóművet a General Electric a C919-hez

Megkapta a gyártó az exportengedélyt az amerikai kormánytól, így elhárult az akadály az elől, hogy hajtóműveket szállítson a kínai típushoz.

Levegőben a harmadik COMAC C919 prototípus

Elvégezte első repülését az új kínai keskenytörzsű utasszállító harmadik prototípusa.

Kína nem ad el polgári repülőgépeket Iránnak

Politikai okok miatt nem tárgyal a közel-keleti ország cégeivel a kínai állami repülőgépgyártó.

Száz ARJ21-es és kétszáz C919-es gépet szerez be a Hainan-csoport

Stratégiai együttműködési keretszerződést kötött a Hainan Airlines Group a COMAC kínai repülőgépgyártóval.

Újabb egy évet csúszik a kínai C919-es

Az új fejlesztésű kínai utasszállító forgalomba állítása három év múlva, 2021-ben várható.

Nem várnak nagy durranást a Singapore Air Show-tól az elemzők

Nem várnak túl sok nagy géprendelést a Singapore Air Show-tól a szakértők, mivel 2017-ben az iparág a szép haszon miatt kiköltekezte magát.
Hirdetés
Translate »