Az orosz S7-csoport bejelentette, hogy Citrus lesz a neve az új, Airbus A320neókkal üzemelő low-cost légitársaságának.

A közlés szerint a név a „Cities of Russia” (Oroszország városai) kifejezésből származik, ez pedig jól tükrözi a légitársaság elsődleges célját, hogy közvetlen (pont-pont) belföldi összeköttetést hozzon létre olyan orosz nagyvárosok között, amelyek eddig többnyire csak moszkvai átszállással voltak elérhetők.

Orosz sajtóértesülések szerint az első négy gép beszerzéséről már alá is írta a megállapodást a vállalat, és megkezdte a tárgyalásokat az érintett repterekkel.

A Citrus élénk és modern külsővel lép majd piacra, célja, hogy pozitív utazási élményt nyújtson a low-cost járatokon utazó ügyfelei számára – olvasható a közleményben.

Forrás: S7-csoport

A low-cost légitársaság megalapításának terveit július végén jelentette be a novoszibirszki központú S7-csoport. A Citrus a tervek szerint 2022 áprilisában kezdi meg a jegyértékesítést, az első járatok jövő júliusban indulnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A működés első évében a légitársaság 1 millió utast szeretne szállítani, 2024-re már 24 darab A320neo repülőgéppel rendelkezne, és az éves utasforgalma elérné a 7 milliót.

A Citrus az Aeroflot-csoporthoz tartozó, jelenleg 44 darab Boeing 737-800-ast üzemeltető, Pobeda low-cost légitársasággal szállna versenybe.

Fotó: AIRportal.hu