Tunézia nemzeti légitársasága, a Tunisair és a Libyan Airlines code-share egyezmény aláírását tervezi a líbiai légitársaság 2014-ben induló, Tripoli-Montreal járatára vonatkozóan – értesült a ch-aviation hírportál.

A megállapodás magában foglalná a járat Tunisban történő leszállását is a tunéziai légitársaság ügyvezető igazgatójának elmondása alapján. A tervezett tengerentúli járat üzemeltetésére négy darab Airbus A330-200-as repülőgépet állítana szolgálatba a Libyian Airlines, amelynek első képviselőjét a közelmúltban vette át a légitársaság.

Annak ellenére, hogy a Tunisair 2008-ban szerződést kötött az Airbus repülőgépgyárral három darab A350-800-as, három darab A330-200-as és tíz darab A320-200-as repülőgép megrendeléséről, a mai napig nem került bejelentésre az A330-as típus példányainak átvételi dátuma. Ezen felül időközben a szélestörzsű A350-es változat megrendelését vissza is vonta a tunéziai vállalat. Az Airbus A330-200-as típus az A300-as flotta leváltására hivatott, amellyel valószínűsíthető, hogy az USA-beli és a dél-afrikai célállomásokat veszi célba a Tunisair.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!