Belép a Skyteam légiszövetségbe Olaszország új nemzeti légitársasága, az ITA Airways a megszűnő Alitalia helyét veszi át.

A Skyteam 700 millió ügyfele továbbra is élvezheti a zökkenőmentes átszállási lehetőségeket a legfontosabb olaszországi úticélokra azzal, hogy az ITA Airways csatlakozik – írta közleményében a légiszövetség.

Az olasz piac a Skyteam európai hálózatának fontos sarokköve, semelyik másik légiszövetség nem tud jobb csatlakozásokat kínálni az országban – emelte ki a közleményben Walter Cho, a szervezet elnöke.

Forrás: SkyTeam

Alfredo Altavilla, az ITA Airways ügyvezető elnöke szerint a csatlakozás természetes lépés a légitársaság számára, ennek köszönhetően az Olaszországból induló utasoknak egy globális útvonalhálózat előnyeit tudják kínálni.

Az ITA Airways szoros együttműködést kíván kialakítani a szövetség többi tagjával, és dolgozik azon, hogy bevezesse a minden tagnál elérhető, prémium szolgáltatásokat, mint például a repülőtéri elsőbbségi utaskezelés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Skyteam megállapodott arról, hogy az Alitalia leállása ellenére annak törzsutasprogramja, a Mille Miglia hat millió tagja továbbra is gyűjthet és beválthat mérföldeket a légiszövetség meghatározott tagjainál. Korábban beszámoltunk róla, hogy az ITA Airways az Alitalia Mille Miglia törzsutasprogramja helyett újat indított Volare (olaszul: repülni) névvel, Smart, Plus, Premium és Executive szintekkel. A régi programban gyűjtött pontokat, jogosultságokat és szinteket át lehet vinni az újba.

Amint korábban megírtuk, az Alitalia október 14-én állította le járatait, majd másnap el is indult az ITA Airways.