Újra szárnyra kelhet a május elején csődöt jelentett Cimber-Sterling miután a légitársaság vezetőinek egy csoportja, élükön a volt ukrán tulajdonossal felvásárolja a dán légicég megmaradt stratégiai értékeit. Az új életre kelt vállalat Cimber néven folytatja pályafutását – adta hírül a Reuters hírügynökség.

A légitársaság a tegnapi nap folyamán közölte, hogy a korábbi tulajdonos, Igor Kolomoisky fogja megvásárolni a Cimber Air Maintenance Center, valamint a Cimber Air Data egységeket. Az ukrán származású üzletember által bonyolítani kívánt tranzakció financiális részleteiről a vállalat egyelőre nem adott tájékoztatást.

A csődbe ment légitársaság karbantartó, valamint adatfeldolgozó egységeinek felvásárlásával több száz munkahelyet sikerül megőrizni.

A Cimber Sterling május 3-án reggel jelentett csődöt, repülőgépeik aznap már nem teljesítettek járatokat. A vállalat azután ment csődbe, hogy a Kolomoisky tulajdonában lévő ciprusi székhelyű Mansvell Enterprises Ltd. megszüntette a veszteséget termelő légitársaság pénzügyi finanszírozását.

Mint arról az AIRportal.hu beszámolt a tulajdonosok a csődöt követően jelezték, hogy azonnal együttműködnek a dán bíróság által kirendelt csődbiztossal annak érdekében, hogy a vállalatot minél hamarabb át tudják strukturálni és újraindíthassák az üzemelést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Cimber Sterling már a tavalyi év folyamán komoly pénzügyi gondokkal küzdött, fel is merült a csőd veszélye, de akkor még mentőövet nyújtott az ukrán nagyvállalkozó, akinek ciprusi cége a svéd Skyways és City Airline regionális légitársaságok tulajdonosa is. Az eredeti szándék szerint ezeket a vállalatokat összevonva hoztak volna létre egy új skandináv légitársaságot.

A Cimber tegnapi bejelentését követően a SAS Scandinavian Airlines is közleményt adott ki, amelyben tudatta, hogy felújították korábbi, kétoldalú megállapodásukat, amely szerint négy CRJ-200 típusú sugárhajtású regionális repülőgép, wet-lease bérlet formájában továbbra is a SAS járatainak üzemeltetésében fog részt venni.

Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!