A várakozásnak megfelelően némileg csökkent a Lufthansa-csoport adózott nyeresége a december 31-én zárult pénzügyi évben 2017-hez képest.

A légitársaság honlapján közölt eredménykimutatás alapján a német légitársasági csoport alig 1 százalékkal tudta növelni árbevételét, amely így a 2018-as évben 38,1 milliárd eurót tett ki. Az év első felében tapasztalt magasabb kerozinköltségek az év végére lejjebb mentek, így a cég kiadásai sem szálltak el, a 2017-essel szinte megegyező szinten voltak, összesen 35,4 milliárd eurót emésztett fel az üzemelés.

Így a Lufthansa, a Swiss, az Austrian, a Eurowings és a Brussels Airlines tulajdonosa 2,9 milliárd euró üzemi eredményt ért el, ami 10 százalékkal kisebb összeg, mint 2017-ben. A pénzügyi műveletek és az adózás után számított nyereség 2,1 milliárd euró volt, 8 százalékkal kevesebb, mint 2017-ben.

Ennek oka a Lufthansa szerint elsősorban a kapacitás korábban vártnál kisebb bővítése volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaságok közül a Lufthansa a 2017-es szinttel megegyező, 1,6 milliárd euró üzemi eredményt ért el, a Swiss 14 százalékkal 617 millió euróra növelte nyereségét, az Austrian viszont 2018-ban fele annyi, 97 milliós nyereséget tudott felmutatni az egy évvel korábbi szinthez képest.

A Brussels Airlines és a Eurowings (a két társaság pénzügyi eredményeit Eurowings név alatt együtt közli a társaság) volt a legfájóbb pontja a cégcsoportnak, mivel 2017-ben még szolid, 97 milliós nyereséget termeltek, tavaly viszont 178 milliós veszteséget halmozott fel az üzemelés.