A főként regionális repülőgépek szerkezeti elemeinek javításával foglalkozó, több országban is működő Skyways Technics repülőgép-karbantartó (MRO) vállalat több munkakörre is toboroz magyar szakembereket.

A dán központú cég új telephelye a debreceni Daniella ipari parkban működik majd – közölte az AIRportal.hu kérdésére a karbantartó vállalat. A választott helyszín nem messze található a város nemzetközi repülőterétől, valamint központjától, és közelben van egy autópálya-felhajtó is.

A vállalat 2023 júniusától legalább 10 dolgozót vesz fel Debrecenbe, a repülőgépek kompozit és fém szerkezeti elemeinek javításához kapcsolódó munkakörökbe:

A Skyways Technics közlése kitér arra, hogy már rendelkezik magyar munkatársakkal. Az ambiciózus növekedési tervekkel rendelkező debreceni üzemegységhez csatlakozó munkatársak a regionális repülőgépek szerkezetjavításával kapcsolatos know-how-ról szóló képzést a cég dániai központjában vagy Malajziában szerezhetik meg, a létesítmény megnyitása előtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A cég Kuala Lumpur-i bázisán tapasztalt magas színvonalú munka és a kiváló munkakörnyezet alapján nagy reményekkel állok az új debreceni bázis megnyitása előtt” – emelte ki a Skyways Technics egyik magyarországi munkatársa a közlés szerint.

A vállalat debreceni telephelyén a legmodernebb berendezésekkel felszerelt, szakemberek által tervezett műhelyekben, a dolgozók számára vonzó és biztonságos, ugyanakkor kötetlen és nyitott munkakörnyezetben, magas technikai színvonalon végezhetők el a javítások, amelynek teljes folyamatát házon belül képes integráltan végrehajtani a karbantartó vállalat.

Közlésük szerint választásuk azért esett Magyarország második legnagyobb, Budapesttől 220 kilométerre fekvő városára, mert kiválóan megközelíthető közúton, vonattal és repülővel is, a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren működő Trimodális Logisztikai Központ pedig közvetlen vasúti összeköttetést teremt több nagy európai kikötővel is.

A vállalat versenyképes béreket és egyéb juttatásokat, valamint nemzetközi projektjein alapuló fejlődési lehetőségeket is kínál munkavállalóinak.

A Skyways Technics jelenleg mintegy 120 alkalmazottat foglalkoztató, vezető MRO-vállalatként 35 éves iparági tapasztalatával a regionális repülőgépek támogatására összpontosít, átfogó műszaki szolgáltatást nyújtva az ügyfeleknek a világ számos pontján.

A karbantartócég műhelyeiben a nagy kereskedelmi repülőgépgyártók, például az ATR, az Airbus vagy a Boeing típusain használt szerkezeti elemek, így többek közt orrkúpok, belépő élek, ajtók, panelek és burkolatok, valamint szárnyak és kormányszervek kompozit és fém javítási munkáit és karbantartását végzik.

Emellett szolgáltatásai kiterjednek a repülőgépek légi alkalmasságának biztosítására is, a rutinellenőrzéstől és karbantartástól kezdve az AOG-támogatáson át az avionikai és szerkezeti javításokig, valamint a cég globális logisztikai struktúrájával az ügyfelek iparági szabványoknak megfelelő alkatrészekkel történő ellátására.

Ezt az Európában, Ázsiában és Amerikában raktárak, báziskarbantartó és műhelylétesítmények, valamint a Közel-Keleten és az Egyesült Államokban értékesítési irodák támogatják. További információ a vállalat weboldalán érhető el.