Megállapodást kötött a Debreceni Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a Lufthansával, a légitársaság által nem használt gépek egy részének tárolásáról, az első Airbus A321-es meg is érkezett a légikikötőbe.

Forrás: Debrecen Airport

Június 11-én Berlinből Debrecenbe repülte át a Lufthansa a D-AIRC lajstromjelű Airbus A321-es repülőgépét.

Ez az első olyan példány, amelyet a német légitársaság Debrecenben tárol majd, mert huzamosabb ideig nem használja a koronavírus-járvány okán bekövetkezett keresletcsökkenés miatt.

A debreceni repülőtér Facebook-oldalán megjelent közlés szerint a repülőtér üzemeltetője és a légitársaság megállapodást kötött a repülőgépek tárolásáról, de azt nem közölték, hogy összesen hány Lufthansa-gép érkezik a légikikötőbe.

A légitársaságoknak a nem közlekedő, a járvány miatt rövidebb-hosszabb időre kivont légi járművek elhelyezése komoly kihívást és költséget jelent, a nagy helyigény mellett a tárolás közbeni állagmegóvás és szükséges karbantartások elvégzése miatt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A debreceni repülőtéren a régi, már nem használt futópályán sok repülőgép számára biztosítható hely, a szükséges karbantartások pedig a Lufthansa Technik magyarországi leánycége révén megoldhatók.

A Lufthansa a flottájának jelentős részét eddig a német repülőtereken tárolta, azonban a forgalom újraindulásával a tartósabban nem használt példányoknak már nincs elegendő hely a cég bázisrepterein, mert az eddig tárhelyként használt forgalmi előtereket, lezárt gurulóutakat és futópályákat vissza kell adni a forgalomnak.

A légitársaság az elmúlt napokban-hetekben több repülőgépét repülte át Budapestre is hasonló okokból.

A járvány első hónapjaiban a Wizz Air több Airbus gépét parkoltatta a debreceni repülőtéren.

A koronavírus járvány miatt a világ légiforgalma drasztikusan lecsökkent, amely természetesen hatással volt a Debreceni…

Közzétette: Debrecen International Airport – 2020. június 11., csütörtök