Egy külön csapat dolgozik azon, hogy az Airbus-leánycég Premium Aerotec üzemében kitört tűz után hogyan stabilizálják a gyártást, az egyik vezető szerint jók a kilátások arra, hogy nem lesz fennakadás a részegységek előállításában.

Miután tűz volt az Airbus-leány Premium Aerotec augsburgi gyártóbázisán, meg is kezdte munkáját egy válságstáb – írja az aero.de portál. Az egyik vezető, Jens Walla nyilatkozata szerint meggyőződése, hogy stabilizálni tudják a gyártást.

Alternatív megoldásokat keresnek a cégnél, hogy ne késsenek a részegységek előállításával, amelyek az Airbus termékeibe kerülnek, és a várakozások szerint nem lesz probléma a gyártási ütemnél.

Illusztráció (Fotó: Airbus)

Ugyanis az augsburgi bázis kiesésével felmerült, hogy maguk az Airbus végösszeszerelő-sorai is nehézségekbe ütközhetnek, ha nem kapnak elegendő mennyiségben és ritmusban elemeket leánycégtől.

Mint megírtuk, a vállalatnak ezen kívül még négy németországi és egy romániai üzeme is van, vélhetően ezek kapacitásnöveléséről lehet most szó.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Premium Aerotec a katonai A400M szállítógép mellett például az A320-as, az A330-as és A350-es típuscsaládhoz készít részegységeket.