A dél-afrikai kormány a South African Airways dolgozóinak érdekképviseleteivel arról egyeztetett, hogy egy új, versenyképes és pénzügyileg is életképes légitársaságot hozzon létre az állami tulajdonú légicég romjain – jelentette be az illetékes minisztérium.

A több tárca és a szakszervezetek részvételével megtartott keddi virtuális tanácskozáson a kormány megerősítette azon álláspontját, hogy nem áll módjában további tőkét pumpálni az állami tulajdonú légitársaságba – írta a Reuters.

A legutóbbi nyilatkozatokból úgy tűnik: a dél-afrikai kormány arra készül, hogy végleg elengedje a hosszú ideje a szakadék szélén táncoló cég kezét, és a felszámolást követően, a megmenthető vagyonelemekből egy új, versenyképesebb, valamint nyilván jelentősen kisebb flottával és útvonalhálózattal rendelkező, pénzügyileg életképes légitársaságot hozzon létre.

A közlés szerint arról próbál egyezségre jutni a kormány a szakszervezetekkel, hogy eközben minél több munkahelyet meg tudjanak menteni.

Fotó: AIRportal.hu

A South African Airways december óta csődvédelem alatt működik, a koronavírus-járvány miatt az utóbbi hetekben kénytelen volt felfüggeszteni az összes utasszállító járatát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a múlt hétvégén a South African Airways vezetésével megbízott csődbiztosok annak a feltételeiről kezdtek egyeztetést a szakszervezetekkel, hogy április 30-i hatállyal, közös megegyezéssel elküldenék a cég mintegy ötezer dolgozóját.