Július elsejével beolvadt az Emirates törzsutasrendszerébe, a Skywardsba a Flydubai hűségprogramja. A már eddig is egyre szorosabban együttműködő két légitársaság ezzel újabb lépést tett az üzemelésének összehangolása felé.

Egy éve jelentette be az Emirates és a Flydubai az együttműködésük kezdetét, most újabb területen fésülik össze az üzemelést. Az aerotelegraph.com portál cikke szerint július elsejével egyesült a két dubaji légitársaság törzsutasprogramja.

Az Emirates Skywards-ba beleolvadt a Flydubai Open elnevezésű programja, utóbbi arany szintű tagjai két pontjukért egy Skywards pontot kapnak.

Tovább halad a két dubaji légitársaság a még szorosabb együttműködés felé (Fotó: Emirates)

Az Open egyéb szintű tagjai július 31-ig költhetik el pontjaikat valamilyen későbbi felhasználás céljából. Eddig a két rendszer csak össze volt kötve, de mostantól, az összeolvadással megszűnik az Open.

Amint arról beszámoltunk, bár a cégvezetés különálló marad, a két légitársaság 2020-ig lényegében egyesíti működését. A kezdeti codeshare-megállapodás után következő közös menetrendtervezéssel és egyéb területeken is összehangolt üzemeléssel lényegében a Flydubai az Emirates ráhordó légitársaságává válik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Előbbi nemrég azzal a különleges szolgáltatással került be a hírekbe, hogy Dubajban otthoni poggyászfeladást vezetett be, azaz a bődöndökért kimegy a légitársaság, nem kell az utasnak elvinnie a reptérre.