A két nagy öböl-menti légitársaság, az Emirates és az Etihad-holding szándéknyilatkozatot írt alá, hogy a jövőben együttműködnek a légiközlekedés védelmi tevékenységük során.

Forrás: Etihad Airways

Tim Clark, az Emirates elnöke és Tony Douglas, az Etihad-csoport vezérigazgatója a minap szándéknyilatkozatot írt alá az együttműködésről. Utóbbi közleménye szerint a ceremónián ott volt a dubaji és az abu-dzabi sejkség több magas rangú és a légitársaságok vezetésében is részt vevő képviselője.

Az együttműködés főként a légiközlekedés védelmi és utasbiztonsági tevékenységekre terjed majd ki, a két légitársaság megosztja majd tapasztalatait és eljárásait egymással.

Az Emirates-csoport biztonsági egysége kiterjeszti az oktatási és tréningprogramját az Etihad Airways dolgozóira, és segít utóbbinak abban, hogy fejlessze a saját biztonsági képességeit.

Emellett előbbi megosztja a kiterjedt biztonsági tananyagát, valamint támogatást nyújt az Etihadnak, hogy megalapítsa a saját biztonsági oktatóprogramját, akár egyetemi szintű akkreditációval.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelenlévők hangsúlyozták, hogy mind az Emirates, mind az Etihad számára elsőrangú a légiközlekedés védelme és biztonsága, és hogy az előbbi több évtizedes gyakorlattal rendelkezik már e téren. Mint az eseményen elhangzott, manapság igen nagy a fenyegetettség, ezért a két fél tudását összeadva tovább fejleszthetik eljárásaikat, ezzel szolgálva az utasaikat.

Mint ismert, tavaly márciusban elektronikus eszközökre szóló tilalmat vezetett be az Egyesült Államok, több közel-keleti reptérről hozzájuk induló járatok esetében. A biztonsági, terrorfenyegetettségi aggodalmak miatti, laptoptilalomnak is nevezett szigorítás érintette a most együttműködésre lépő két légitársaság működését is.

Néhány hónappal később fokozatosan feloldották a tilalmat, és szigorúbb biztonsági ellenőrzéseket vezettek be az érintett reptereken és légitársaságoknál.

Forrás: Emirates